Danskerne foretrækker mobilen fremfor computeren

Det internetforbrug, som vi danskere har på mobilen, overstiger nu vores forbrug på computeren. Sagt på en anden måde foretrækker vi danskere nu at surfe på mobiltelefonen fremfor på vores computer.

Denne udvikling har flere årsager og forklaringer bag sig. Af størst betydning er nok mobiltelefonens lette tilgængelighed. Størstedelen af danskerne har nemlig deres mobiltelefonen liggende lige ved hånden, så den er hurtig og nem at hive frem.

Behold kontakten til venner og familie

En af de største grunde til, at danskernes internetforbrug på mobilen er eksploderet, må naturligvis være de sociale mediers popularitet. Både Facebook, Instagram, LinkedIn og YouTube er tidsrøvere, når vi finder mobilen frem. Gennem de sociale medier kan kontakten nemlig holdes til både familie og venner, ligesom der også er mulighed for at udvide vores eksisterende netværk. 

Desuden er mobiltelefonen en genvej til at holde sig opdateret på alt mellem himmel og jord. Det gælder både, når det kommer til nyheder, YouTube-videoer og Instagram-opdateringer. På ganske få sekunder tillader mobilen dig nemlig at få de nyeste historier og billeder serveret lige ved hånden. Særligt blandt unge mennesker er der blevet skabt et behov for altid at være opdateret, og blandt andet af den grund er det også den yngre generation, som er de største mobilbrugere i dag.

Bliv underholdt hvor og når som helst

I en travl hverdag har de fleste brug for et afbræk, hvor der er plads og tid til at koble af. Det gør danskerne i stigende grad ved at spille online på internettet. Og de mange online spiludbydere er godt klar over, at danskernes mobilbrug er stigende. De fleste online spil fås nemlig i dag som apps eller mobilversioner, hvor der ikke er gået på kompromis med spiloplevelsen, selvom den foregår på den mindre mobilskærm. Især er Book of Dead blevet taget godt imod blandt danskerne. Book of Dead er altså et oplagt sted at starte, hvis du for første gang skal kaste dig ud i spilverdenen.

Find vej, find spisesteder og meget andet

Ikke kun kan underholdningen være lige ved hånden. Mangler du inspiration til aftensmaden? Kan du ikke finde vej til din destination? Eller mangler du svar på, hvornår dronningen har fødselsdag? Alle svar kan Google give dig, og med en mobiltelefon har det aldrig været nemmere og hurtigere at finde den hjælp, du behøver. De mange forskellige services er i høj grad også med til at påvirke, hvor meget tid vi danskere bruger på vores mobiltelefon hver dag. Og her er det alt andet lige mere tilgængeligt at hive mobilen op af lommen end at finde computeren frem.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Sundhed
  Patientrettigheder til hurtig udredning og behandling bliver genindført

  Antallet af COVID-19 patienter på sygehusene er nu faldet så meget, at patientrettighederne til hurtig udredning og behandling genindføres den 1. marts 2021. I dag er ca. 12 pct. af de medicinske sengepladser og ca. 15 pct. af de intensive sengepladser planlagt til COVID-19 i brug.

 • 25.02.21 Sundhed
  Kræftens Bekæmpelse: Sådan får vi tidligere og bedre diagnoser af kræft

  Halvdelen af alle kræftpatienter kommer ikke direkte i kræftpakkeforløb. Men ingen ved præcist, hvad der sker med dem. Og derfor kan sundhedsvæsenet heller ikke for alvor forbedre den tidlige opsporing af kræft. Og det er fatalt for patienterne. Kræftens Bekæmpelse udsender i dag en ny rapport, der skal bane vejen for forbedringer.

 • 23.02.21 Sundhed
  2.500 sårbare og ældre borgere får fremskudte vaccinationstilbud

  Borgere i 17 kommuner bliver visiteret til og kontaktet om et særligt vaccinationstilbud i uge otte. Vaccinationen kan ikke bookes online eller via telefon.

 • 23.02.21 Sundhed
  Pioner i blodkræftforskning modtager Hagedorn Prisen 2021

  10.000 danskere går uvidende rundt med kroniske blodkræftsygdomme og dermed risiko for bl.a. livstruende blodpropper. Det er et område, professor Hans Hasselbalch har viet sit professionelle liv til at forske i. Et arbejde, han betegner som en hjertesag. For sin imponerende og skelsættende indsats modtager han Hagedorn Prisen 2021 på 1,5 mio. kr.

 • 22.02.21 Sundhed
  Godt nyt: Flere lægemidler til sjældne sygdomme

  Flere patienter med sjældne sygdomme får mulighed for behandling, når der løbende godkendes flere lægemidler til sjældne sygdomme. Det er et stort plus for de mange patienter, siger Lægemiddelindustriforeningens koncernchef Ida Sofie Jensen.