Danskerne foretrækker mobilen fremfor computeren

Det internetforbrug, som vi danskere har på mobilen, overstiger nu vores forbrug på computeren. Sagt på en anden måde foretrækker vi danskere nu at surfe på mobiltelefonen fremfor på vores computer.

Denne udvikling har flere årsager og forklaringer bag sig. Af størst betydning er nok mobiltelefonens lette tilgængelighed. Størstedelen af danskerne har nemlig deres mobiltelefonen liggende lige ved hånden, så den er hurtig og nem at hive frem.

Behold kontakten til venner og familie

En af de største grunde til, at danskernes internetforbrug på mobilen er eksploderet, må naturligvis være de sociale mediers popularitet. Både Facebook, Instagram, LinkedIn og YouTube er tidsrøvere, når vi finder mobilen frem. Gennem de sociale medier kan kontakten nemlig holdes til både familie og venner, ligesom der også er mulighed for at udvide vores eksisterende netværk. 

Desuden er mobiltelefonen en genvej til at holde sig opdateret på alt mellem himmel og jord. Det gælder både, når det kommer til nyheder, YouTube-videoer og Instagram-opdateringer. På ganske få sekunder tillader mobilen dig nemlig at få de nyeste historier og billeder serveret lige ved hånden. Særligt blandt unge mennesker er der blevet skabt et behov for altid at være opdateret, og blandt andet af den grund er det også den yngre generation, som er de største mobilbrugere i dag.

Bliv underholdt hvor og når som helst

I en travl hverdag har de fleste brug for et afbræk, hvor der er plads og tid til at koble af. Det gør danskerne i stigende grad ved at spille online på internettet. Og de mange online spiludbydere er godt klar over, at danskernes mobilbrug er stigende. De fleste online spil fås nemlig i dag som apps eller mobilversioner, hvor der ikke er gået på kompromis med spiloplevelsen, selvom den foregår på den mindre mobilskærm. Især er Book of Dead blevet taget godt imod blandt danskerne. Book of Dead er altså et oplagt sted at starte, hvis du for første gang skal kaste dig ud i spilverdenen.

Find vej, find spisesteder og meget andet

Ikke kun kan underholdningen være lige ved hånden. Mangler du inspiration til aftensmaden? Kan du ikke finde vej til din destination? Eller mangler du svar på, hvornår dronningen har fødselsdag? Alle svar kan Google give dig, og med en mobiltelefon har det aldrig været nemmere og hurtigere at finde den hjælp, du behøver. De mange forskellige services er i høj grad også med til at påvirke, hvor meget tid vi danskere bruger på vores mobiltelefon hver dag. Og her er det alt andet lige mere tilgængeligt at hive mobilen op af lommen end at finde computeren frem.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne