Danskerne foretrækker mobilen fremfor computeren

Det internetforbrug, som vi danskere har på mobilen, overstiger nu vores forbrug på computeren. Sagt på en anden måde foretrækker vi danskere nu at surfe på mobiltelefonen fremfor på vores computer.

Denne udvikling har flere årsager og forklaringer bag sig. Af størst betydning er nok mobiltelefonens lette tilgængelighed. Størstedelen af danskerne har nemlig deres mobiltelefonen liggende lige ved hånden, så den er hurtig og nem at hive frem.

Behold kontakten til venner og familie

En af de største grunde til, at danskernes internetforbrug på mobilen er eksploderet, må naturligvis være de sociale mediers popularitet. Både Facebook, Instagram, LinkedIn og YouTube er tidsrøvere, når vi finder mobilen frem. Gennem de sociale medier kan kontakten nemlig holdes til både familie og venner, ligesom der også er mulighed for at udvide vores eksisterende netværk. 

Desuden er mobiltelefonen en genvej til at holde sig opdateret på alt mellem himmel og jord. Det gælder både, når det kommer til nyheder, YouTube-videoer og Instagram-opdateringer. På ganske få sekunder tillader mobilen dig nemlig at få de nyeste historier og billeder serveret lige ved hånden. Særligt blandt unge mennesker er der blevet skabt et behov for altid at være opdateret, og blandt andet af den grund er det også den yngre generation, som er de største mobilbrugere i dag.

Bliv underholdt hvor og når som helst

I en travl hverdag har de fleste brug for et afbræk, hvor der er plads og tid til at koble af. Det gør danskerne i stigende grad ved at spille online på internettet. Og de mange online spiludbydere er godt klar over, at danskernes mobilbrug er stigende. De fleste online spil fås nemlig i dag som apps eller mobilversioner, hvor der ikke er gået på kompromis med spiloplevelsen, selvom den foregår på den mindre mobilskærm. Især er Book of Dead blevet taget godt imod blandt danskerne. Book of Dead er altså et oplagt sted at starte, hvis du for første gang skal kaste dig ud i spilverdenen.

Find vej, find spisesteder og meget andet

Ikke kun kan underholdningen være lige ved hånden. Mangler du inspiration til aftensmaden? Kan du ikke finde vej til din destination? Eller mangler du svar på, hvornår dronningen har fødselsdag? Alle svar kan Google give dig, og med en mobiltelefon har det aldrig været nemmere og hurtigere at finde den hjælp, du behøver. De mange forskellige services er i høj grad også med til at påvirke, hvor meget tid vi danskere bruger på vores mobiltelefon hver dag. Og her er det alt andet lige mere tilgængeligt at hive mobilen op af lommen end at finde computeren frem.

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 25.06.19 Sundhed
  EU-guld til sund erhvervsklynge

  Danmark er førende inden for samarbejde mellem erhvervsliv og det offentlige, når der skal udvikles ny teknologi. Flere danske klyngeorganisationer har modtaget EU-kommissionens guldcertifikat for at fremme sundhed gennem samarbejde.

 • 19.06.19 Sundhed
  Omlægning til økologi på hospitalerne afsluttet med stor succes

  Region Hovedstadens politiske mål om omstilling af alle hospitalskøkkener i Region Hovedstaden til minimum 60% økologi er mere end nået. Projektet omkring omstilling til økologi afsluttes her i juni måned med stor succes.

 • 02.06.19 Sundhed
  Mange er uden arbejde fem år efter hjernerystelsen

  En tilsyneladende banal hjernerystelse kan få langvarige konsekvenser – patienter med vedvarende smerter har nemlig markant større risiko for, at de fem år efter enten er arbejdsløse eller på førtidspension, viser ny stor undersøgelse.

 • 03.05.19 Sundhed
  Tryggere vej fra sygehus til eget hjem

  En sygeplejerske fra Lejre Kommune får nu sin faste gang på Holbæk Sygehus. Her skal hun samarbejde med indlagte borgere fra Lejre Kommune, deres pårørende og sygehusets personale. Målet er at gøre det tryggere at vende hjem efter indlæggelsen.

 • 25.04.19 Sundhed
  Enigt Folketing: Syge må afvise behandling uden konsekvenser for forsørgelse

  Sygemeldte borgere har ret til at afvise lægebehandling, de er utrygge ved, uden at det får konsekvenser for deres forsørgelse. Samtlige partier i Folketinget står bag lovforslaget.