Foto: Shutterstock

Danskerne køber grønne biler som aldrig før

Det danske bilsalg rider på en grøn bølge, viser de nyeste salgstal for personbilsalget i oktober måned.

”Salget af elektrificerede biler sætter rekord lige nu og viser tydeligt, at vi er i fuld gang med den grønne omstilling af den danske bilpark. Det er vigtigt, at politikerne udnytter det grønne momentum og sætter ekstra fart på den grønne omstilling ved at holde afgiften på grønne biler på samme lave niveau som nu”, siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Næsten hver femte nye bil var opladelig

El- og plug-in hybridbilerne fortsatte den gode udvikling i oktober med salg, der lå hhv. 234,5 og 285,5 procent højere end salget i fjor, og næsten hver femte nye bil i den forgangene måned var opladelig. Oktober måned bød til gengæld på 17,9 procent færre nye personbiler sammenholdt med oktober sidste år.

”De nyeste salgstal er en klar besked til politikerne om, at danskerne er klar til at gå foran i den grønne omstilling, når der skal købes ny bil. Dog viser tallene også en tilbagegang i salgstallet, hvilket må tilskrives usikkerhed, som følge af de nuværende politiske forhandlinger om nye bilafgifter. Vi håber, at politikerne hurtigst mulig kommer til enighed om en ny grøn bilaftale, der rækker langt ind i fremtiden” siger Mads Rørvig.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også