Odder. Foto: Danmarks Naturfredningsforening.

Danskernes støtte til naturen er tredoblet i julen

Danmarks Naturfredningsforening har aldrig oplevet en større interesse for at støtte naturens sag i julen. Salget af medlemskaber af den grønne NGO er tredoblet i julen, og det samme er mængden af midler, der er indsamlet til fordel for truede dyrearter.

Giv de små mårdyr et hjem i julen, hjælp odderen sikkert over vejen eller giv et medlemskab i gave til en, der holder af naturen. I de sidste par uger har Danmarks Naturfredningsforening oplevet en markant vækst i donationer til truede dyr og i antallet af solgte medlemskaber til julegaver til venner og familie.

"Danskerne ønsker i højere grad at give gaver i julen, der giver mening for den verden, der omgiver dem. I år har vi alle søgt mere ud i naturen pga. corona og er måske blevet mere bevidste om, hvad naturen betyder for os selv og vores familie som tilflugtssted, legeplads og pusterum. Samtidig er bevidstheden omkring både klimakrisen og biodiversitetskrisen stigende, og det kombineret med en mere aktiv brug af naturen og påskønnelse af den slår igennem her i julen," siger præsident i Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding.

Hun hæfter sig også ved den netop vedtagne finanslov, hvor der er afsat ambitiøse midler til at skabe mere og vildere natur i Danmark – både til glæde for de truede arter og for danskerne:

"Danskernes omsorg for naturen har smittet positivt af på politikerne på Christiansborg, der på trods af de akutte økonomiske udfordringer i forbindelse med corona, har set fremad og valgt at investere i vores natur med 46.000 ha ny urørt skov og 13 vilde naturnationalparker."

DR’s store tv-programmer Vilde Vidunderlige Danmark samt fortællingen om kampen for den lokale natur i Hjørring Kommune med Bonderøven i spidsen har også bidraget effektivt til at sætte den vilde natur på dagsordenen og medvirket til at øge danskernes bevidsthed om naturens krise, men at vi kan gøre noget for at vende den og hjælpe.

Stor interesse for at støtte specifikke truede arter

I julen samler Danmarks Naturfredningsforening ind for at hjælpe specifikke truede dyr.

Indtil videre har danskerne doneret over 20.000 kroner til sten, der skal bruges til at bygge nye boliger i form af stendiger til små mårdyr som ilder, lækat og brud i Vejen Kommune.

Læs mere om projektet her: https://www.dn.dk/nyheder/landmand-vil-bygge-boliger-til-sma-mardyr/  

De små mårdyr bruger digerne til at skjule sig i om dagen, hvor de lader op til nattens jagt på mus og rotter. Netop manglen på levesteder i den danske natur er den mest almindelige årsag til, at dyrearter går hen og bliver truede. De små mårdyr mangler steder at skjule sig som gamle, hule træer og hulrum under sten og i tæt krat. 

På samme vis er har foreningen sat gang i en indsamling til fordel for oddere på Sjælland, der skal hjælpe dem sikkert udenom trafikerede veje for at undgå trafikdrab. På trods af stor fremgang og en solid bestand af oddere i Jylland, er odderen nemlig stærkt truet på Sjælland. Derfor kan man nu donere et valgfrit støttebeløb til odderen, der vil blive brugt på faunapassager i Kalundborg Kommune.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer