Direktøren stopper efter 26 år: Tårnby henter ny topchef i Glostrup

Landets længst siddende kommunaldirektør går på pension. Afløseren hentet i kommune, der har haft blot seks kommunaldirektører på 100 år.

Tidligere på året meddelte kommunaldirektør Klavs Gross, at det i en alder af 68 år var tid til at gå på pension. Han har dermed været ansat i Tårnby Kommune gennem mere end 42 år, hvoraf de 26 har været som kommunens topchef. Nu har kommunen fundet hans afløser og pudsigt nok kommer han fra en kommune, der har haft seks kommunaldirektører på 100 år.
 
Kommunalbestyrelsen i Tårnby har besluttet, at den nuværende kommunaldirektør i Glostrup, Morten Winge, fra 1. august er ny kommunaldirektør i Tårnby
Winge har de seneste syv år været kommunaldirektør i Glostrup Kommune, og før det ansættelser på chef- og direktørniveau i Hørsholm Kommune og Københavns Kommune.
 
Borgmester Allan S. Andersen siger i en pressemeddelelse:
 
"Vi får med Morten Winge en ambitiøs, visionær og meget erfaren kommunaldirektør, som jeg glæder mig til at arbejde sammen med - og have som sparringspartner i dagligdagen. Hans politiske indsigt og forståelse er absolut blandt hans stærke sider. Vi har også lagt vægt på Morten Winges ledelsesmæssige, organisatoriske, administrative og økonomiske kompetencer, som vi vil få stor glæde af i Tårnby Kommune. Vi er en kommune i forandring, og vi kommer til at søsætte mange nye tiltag i de kommende år, og der vil Morten Winge komme til at spille en afgørende rolle".
 
Selv siger Morten Winge i samme pressemeddelelse:

Hvad er DenOffentlige for et medie?

Læs om, hvad der sker på DenOffentlige, og få ideer til, hvordan du kan være med.

Vi samler artikler om og fra DenOffentlige lige her.

"Jeg ser Tårnby som en kommune med store kvaliteter og store potentialer, og jeg ser meget frem til at varetage posten som kommunaldirektør. Jeg forudser et frugtbart og tillidsfuldt samarbejde med borgmesteren, den øvrige kommunalbestyrelse, ledelsen og medarbejderne i kommunen. Som kommunaldirektør er en af de fornemste og mest spændende opgaver at understøtte politikerne i at lede kommunen. Overordnet set vil jeg i forhold til personalet lægge stor vægt på inddragelse, tillid, trivsel og synlig ledelse. Som kommunaldirektør er det for mig afgørende, at organisationen hele tiden arbejder effektivt med ambitiøse mål og høje standarder for gennemsigtighed, troværdighed og ordentlighed".
 
Den tidligere mangeårige kommunaldirektør, som Winge nu skal efterfølge, har i sine 26 år som topchef haft en stabiil kommune. Tårnby stod over ved kommunesammenlægningerne i 2005-06. I forbindelse med Gross afsked, roste borgmesteren ham for evnen til at se faldgruber. 

"Den stabilitet, sunde økonomi og sikre drift, vi har i Tårnby, er i høj grad også Klavs Gross’ fortjeneste. Han har gennem alle årene haft et skarpt øje for både detaljer og faldgruber – men samtidig også haft fokus på både politikernes og borgernes ønsker," sagde han i april til DK Nyt.

 
 
Emneord: Glostrup Kommune, Tårnby Kommune, Morgen Winge, Klavs Gross, Kommunaldirektører, 140619
Tårnby Kommune på DenOffentlige.dk Tårnby Kommune
Aktivitet: Artikler: 1 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 26.09.17 Infrastruktur
  8 ud af 10 sælger villaen på under et år

  Langt de fleste kommer af med deres villa i løbet af det første år, efter de har sat den til salg. Tårnby Kommune har den største andel. Læsø Kommune har den laveste.

 • 13.08.14 Infrastruktur
  Vil samle hele Sjælland om international branding - og udfordre Europas metropoler

  Over 100 politikere og kommunaldirektører mødes til borgmestertopmøde om et nyt branding- og vækstinitiativ, der skal skabe vækst og job i det østlige Danmark. Fælles brand for de 46 kommuner og to regioner på Sjælland. Fælles besøgstjeneste for udenlandske delegationer. Og fælles investorportal, hvor udenlandske investorer fx kan finde attraktive byggegrunde. Det er bare nogle af de tiltag, som borgmestre, regionsrådsformænd, erhvervsudvalgsformænd og kommunaldirektører skal diskutere på borgmestertopmøde i morgen den 14. august i Roskilde.

 • 29.08.13 Bæredygtighed
  København får en af verdens største storby-parker

  Miljøministeriet, By & Havn samt København, Tårnby og Dragør kommuner indgår aftale om udvikling af Naturpark Amager, der samler naturen på Amager.