Foto: Shutterstock

Disse danskere må blive hjemme: Genåbning har lange udsigter

Nye beregninger viser, at en række gruppe af danskere må blive hjemme noget tid endnu.

Mandag stod det klart, at eleverne fra 0 til 4 klasse er på vej tilbage i skole. Der går dog noget tid, inden de får selskab af folkeskolernes ældste elever. Det bekræfter et nyt notat fra Statens Serum Institut, som dagbladet B.T. er i besiddelse af. 

Statens Serum Institut har foretaget en række beregninger, der undersøger hvad der vil ske, hvis man genåbner gymnasier, efter- og højskoler, folkeskolens afgangsklasser og dele af detailhandlen. 

En genåbning af disse steder har lange udsigter, da det hurtigt vil få smittetallene til at stige. Det vurderes af Statens Serum Institut, at en genåbning på nuværende tidspunkt vil føre til, at antallet af indlæggelser på danske sygehuse vil stige. 

Vil hurtigt få konsekvenser

Det skriver instituttet i notatet, som B.T. er i besiddelse af. Her skriver Statens Serum Institut. 

"Yderligere genåbning svarende til scenarie 2 vil medføre hurtigt stigende smittetal og indlæggelser," fortæller Statens Serum Institut, inden de understreger alvoren: "Hvilket på kort tid vil overstige kapaciteten i det danske sundhedsvæsen." 

Statens Serum Institut understreger, at der er usikkerhed forbundet med beregningerne. De mener dog, at en genåbning af de omtalte områder vil føre til flere end 4.000 nye registrerede smittede hver dag, hvis man foretager 80.000 tests. Ydermere vil det betyde 250 daglige indlæggelser, der vil skabe et pres på det danske sundhedsvæsen.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne