Foto: Shutterstock

Disse datoer genåbner Danmark

Nu er planen for genåbningen af Danmark klar.

Sent i går aftes var aftalen om den langsigtede genåbning langt om længe på plads. 

Nu er det på plads hvornår hvad åbner - samt hvad kravene er. Eksempelvis kan du godt forberede dig på, at coronapasset skal i spil, hvis du skal enten til frisøren eller spise på en restaurant. Det skriver TV 2.

Herunder kan du se datoerne:

Først for står skolerne - og her kan flere elever se frem til at komme tilbage efter påsken.

6. april

Elever i 5.-8. klasse kan vende tilbage med 50 procent fysisk fremmøde - det vil sige, hveranden uge. Derudover kan også elever på ungdoms- og voksenuddannelser se frem til at vende tilbage med 50 procent fysisk fremmøde. 

Afgangsstuderende på videregående uddannelser med mange praksiselementer vende tilbage med 50 procent fysisk fremmøde. 

Alle andre studerende på videregående uddannelser kan vende tilbage med 20 procent fysisk fremmøde - her skal førsteårs studerende prioriteres først.

Det meldes at når vaccinationen af de ældste og sårbare, samt borgere over 50 år - dem der ønsker det - er gennemført, så er udgangspunktet at skoler og uddannelser kan åbne for fuldt fremmøde. 

Desuden kan alle liberale serviceerhverv genåbne 6. april.

13. april 

Den 13. april kan indkøbscentre, stormagasiner og arkader med et areal på 15.000 kvadratmeter eller derunder åbne.

Dog vil der i de kommuner med særlig høje incidenstal, være undtagelser, hvor genåbningen vil blive vurderet af Epidemikommissionen.

21. april

Den 21. april kan store indkøbscentre og stormagasiner på over 15.000 kvadratmeter se frem til igen at byde kunderne velkommen.

Derudover åbnes udendørsservering på restauranter og cafeer, samt museer, kunsthaller og biblioteker. Dette er dog mod forevisning af coronapas, som dokumenterer at du enten er blevet vaccineret eller er testet negativ inden inden for de seneste 72 timer. 

Desuden åbnes der op for indendørs idræt i organiseret regi for børn og unge under 18 år. Dette er uden coronapas.

Hvilke konkrete sportsgrene, der er omfattet, og hvilke smitteforebyggende tiltag, der skal tages, forhandles af aftalepartierne på baggrund af et fagligt oplæg fra myndighederne.

6. maj 

Den 6. maj må restauranterne og cafeerne igen slå dørene op for indendørs servering - desuden må konferencer, spillesteder, teatre, biografer og lignende kulturaktiviteter åbne. Her gælder kravet om forevisning af coronapas også.

Derudover åbnes der også for indendørs idræt for voksne over 18 år - her også med coronapas. Hvilke konkrete sportsgrene, der er omfattet, og hvilke smitteforebyggende tiltag, der skal tages, forhandles ligeledes her af aftalepartierne på baggrund af et fagligt oplæg fra myndighederne.

21. maj

Den 21. maj åbner resterende idræts- og foreningsaktiviterer, samt foreningsaktiviter, som ikke skulle være kommet med i de andre genåbninger.

Derudover åbner indedørsfaciliteter i forlystelsesparker, zoo, legelande, daghøjskoler og aftenskoler.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne