Djøf: Et sundt embedsværk – der kan blive bedre

- Vi står foran en vigtig diskussion om samspillet mellem medierne, politikerne og embedsværket. For det er ingen hemmelighed, at det moderne 24/7 mediebillede allerede i dag påvirker politikernes hverdag drastisk og dermed også embedsmændenes, siger Lisa Herold Ferbing om Bo Smith Udvalgets rapport.

.I dag har det uafhængige Bo Smith udvalg offentliggjort sin rapport, ”Embedsmanden i det moderne folkestyre”. Udvalget giver en række anbefalinger til, hvordan embedsværket kan udvikles.

- Med Bo Smith-udvalgets rapport i hånden har vi nu et solidt grundlag for debatten om, hvordan vi sikrer et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem politikere og embedsmænd, siger Lisa Herold Ferbing, formand for Djøf.

- Nu skal vi nærlæse rapporten og derefter inddrage vores medlemmer i debatten. Men jeg vil gerne understrege, at vi følger rapporten til dørs på de områder, hvor der bør tages initiativer. 

Djøf hæfter sig særligt ved fire temaer i rapporten: En øget åbenhed i forvaltningen, behovet for et etisk kodeks i kommuner og regioner, behovet for mere smidige undersøgelsesformer samt behovet for at få undersøgt, om de nuværende ansættelsesformer for topchefer er tidssvarende.

- Vi er glade for, at regeringen i sidste uge fremlagde det kodex, der nu skal forankres i staten. Dette sæt af embedsmandsdyder fortjener bred politisk opbakning, ligesom jeg gerne ser, at der også udvikles et tilsvarende kodex for kommunerne og regionerne, siger Lisa Herold Ferbing.

- Og så står vi nu også foran en vigtig diskussion om samspillet mellem medierne, politikerne og embedsværket. For det er ingen hemmelighed, at det moderne 24/7 mediebillede allerede i dag påvirker politikernes hverdag drastisk og dermed også embedsmændenes.

Emneord: Bo Smith udvalget, Kodeks for embedsmænd, Embedsmandsstyre, Embedsværk, DJØF, Lisa Ferold Ferbing
Djøf på DenOffentlige.dk Djøf er faglig organisation for 92.000 jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende....
Aktivitet: Artikler: 26 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.06.18 Ledelse
  Djøf: Afsæt penge til at uddanne offentlige ledere

  Med Ledelseskommissionens anbefalinger i hånden er det igen slået fast, at god offentlig ledelse gavner alle - borgere, virksomheder og medarbejdere. Lad os give den plads til at virke, siger Hanne Fugl Eskjær, formand for Offentlige Chefer i Djøf.

 • 20.03.17 Politik
  Kære minister: Lad succesen fortsætte

  Landdistrikternes Fællesråd, Håndværksrådet og Djøf har skrevet til erhvervsministeren og bedt ham finde flere penge til landdistriktsvækstpilot-ordningen.

 • 21.09.15 Ledelse
  KomDir: Tilfredshed med Bo Smith-udvalgets rapport

  ”Det er vigtigt, vi i de enkelte kommuner forholder os til, hvordan arbejdsbetingelserne for byrådene kan forbedres”, siger Kommunaldirektørforeningens formand, Henrik Kolind, i forlængelse af Bo Smith udvalgets anbefalinger.

 • 28.05.14 Ledelse
  Djøf nedsætter Nordskov II-udvalg

  Forholdet mellem politikere og embedsmænd og de rammer, de arbejder under, skal kulegraves af bredt sammensat udvalg.

 • 25.04.14 Ledelse
  Tillid, dialog og anerkendelse på dagordenen i jobcentret

  Det gode samarbejde på Slagelse Jobcenter kan forhåbentlig genoprettes efter to konstruktive møder mellem de faglige organisationer, jobcentret og direktøren på området. Efter medarbejderne på centret i april opfordrede deres tillidsfolk til at trække sig fra samarbejdsorganerne på arbejdspladsen, skal dialogen nu skabe tillid og anerkendelse i jobcentret.