Foto: Krifa

Dragør-borgmester stiller op som formand for Krifa

46-årige Eik Dahl Bidstrup, der siden 2014 har været borgmester i Dragør, er kandidat, når Krifa skal vælge ny formand 28. maj

Efter 20 år med Søren Fibiger Olesen i front skal Krifas repræsentantskab og hovedbestyrelse vælge ny formand. Det sker på Krifas repræsentantskabsmøde 28. maj 2021.  

46-årige Eik Dahl Bidstrup, der i dag er borgmester for Venstre i Dragør Kommune, har ladet sig opstille som kandidat til formandsvalget indstillet af en enig hovedbestyrelse. I søndags udløb fristen for indlevering af kandidaterklæringer, og Eik Dahl Bidstrup er opstillet som eneste kandidat. 

Central spiller 
Formandskandidaten har i de seneste seks år siddet i Krifas Advisory Board for God Arbejdslyst, hvor meningsdannere og eksperter har bidraget med input og viden til Krifas trivselsarbejde. 

"Krifa er enormt spændende som organisation, og jeg ser Krifa som en central spiller på fremtidens arbejdsmarked," lyder det fra Eik Dahl Bidstrup.  

Trækker på erfaring 
Den nuværende borgmester har stor sympati for Krifas mission om at fremme god arbejdslyst, og formandskandidaten har masser af erfaringer at trække på. 

"Jeg er stor tilhænger af Krifas syn på arbejdsmarkedet – at arbejdstager og arbejdsgiver er hinandens forudsætninger og ikke modsætninger. Jeg har i mit virke som borgmester set, hvad konflikter forårsager, og det er sjældent noget godt," siger Eik Dahl Bidstrup. 

28. maj holder Krifas repræsentantskab landsmøde, hvor Eik Dahl Bidstrup officielt skal vælges. Der skal desuden vælges medlemmer til hovedbestyrelsen. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 28.05.21 Ledelse
  Søren Brostrøm indtræder i WHO’s globale bestyrelse

  Sundhedsstyrelsens direktør har i den forløbne uge været i Geneve for at deltage i WHO’s årlige Verdenssundhedsforsamling. Ligesom i 2020 finder den sted virtuelt, men fordi Søren Brostrøm har ledet møder i en af de to hovedkomitéer, har han deltaget i Geneve.