Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Dyreeksperter advarer: Det er steget med 49 procent på få år

Dyr

04/02/2024 06:23

J. Bøgen

Det er et udtryk for kærlighed fra ejerne, men det kan gå ud over Fidos sundhed.

Dyreeksperter hos velgørenhedsorganisationen The People's Dispensary for Sick Animals (PDSA) opfordrer til "hurtig" handling og har lanceret deres årlige kampagne "Big Weigh In" i et forsøg på at tackle den voksende krise med kæledyrsfedme direkte.

PDSA inviterer kæledyrsejere til at bestille gratis vægtkontroller hos deltagende dyrlægepraksis landet over i løbet af februar og marts.

PDSA-dyrlægeplejerske Nina Downing sagde: "Siden vores PDSA Animal Wellbeing (PAW) Report blev lanceret for over et årti siden, har overvægtige og fede kæledyr altid været et problem, men næsten halvdelen af dyrlægerne (49 procent) siger, at de har set en stigning i kæledyrsfedme inden for de sidste to år. Og en fjerdedel siger, at fedme er en af de fem største velfærdsproblemer hos hunde."

Og hun tilføjer: "Men med flere og flere mennesker, der ejer kæledyr i dag, især hunde, er vi nu nået til et punkt, hvor det kræver øjeblikkelig opmærksomhed, før det bliver endnu værre."

Sig nej til madrester

Hun sagde, at mange hunde får serveret madrester, hvilket kan føre til dårlige kostvaner, da overfodring af din hund kan skabe problemer:

"Vi er alle skyldige i at forkæle os selv fra tid til anden, men bekymrende nok indrømmer 36 procent af hundeejere, at de regelmæssigt giver deres kæledyr madrester.

"Og selvom en lækkerbid nu og da, når det betragtes sammen med resten af deres madindtag, ikke vil skade dit kæledyr, kan regelmæssig overfodring føre til alvorlige sundhedsproblemer."

Dr. Lauren Hayes, MRCVS, en dyrlæge hos Royal Canin, sagde: "Vi samarbejder igen med PDSA om dens kampagne Big Weigh In for at oplyse kæledyrsejere om den vigtige rolle, vægt har for den generelle sundhed og derfor lykke hos vores kæledyr.

Og hun fortsatte: "Ud over at lave en aftale er der nogle enkle forholdsregler, der kan hjælpe dit kæledyr med at opnå en sundere vægt. Jeg vil altid anbefale at bruge en digital vægt til at veje dit kæledyrs mad, da det er overraskende, hvor let det kan være at overfodre."

I stedet siger hun, at du bør "overveje at skifte til lavkaloriegodbidder eller halvere godbidden for at reducere kalorieindtaget. Ved aftalen kan du også spørge din dyrlæge om at skifte til en diæt udviklet til vægttab, som vores mæthedsnæring; der er udviklet af eksperter for at støtte sikker vægttab, samtidig med at den er rig på fibre og indeholder de rigtige makronæringsstoffer for at holde dit kæledyr tilfreds."

Kilde: Express

Mest Læste

Annonce