Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Forbedrer nattesøvnen betydeligt: Derfor skal du lade din hund sove i sengen

Dyr

27/03/2024 11:00

Kathrine Frich

Det er en ny undersøgelser, som har lavet disse konklusioner.

Det er en af de ting som deler hundeejere landet over.

Nogle elsker at have deres dyr i sengen om natten, mens andre mener, at det er det sidste sted, deres hund skal være. 

Det skriver Daily Mail

Nu kan der dog være nye argumenter for at beholde hunden i sengen,

Søvnkvaliteten forbedres

En nylig undersøgelse foretaget af Center for Sleep Medicine ved Mayo Clinic i Scottsdale, Arizona, er kommet frem til, at der kan være en særlig god grund til at lade sin hund sove i sengen sammen med en. 

Her er det kommet frem, at det at dele seng med sit kæledyr kan forbedre nattesøvnen betydeligt. Forskningen, som omfattede 150 patienter, afslørede, at 56% af deltagerne sov sammen med deres kat eller hund.

Interessant nok rapporterede 41% af disse, at deres søvnkvalitet forbedres ved at have deres kæledyr tæt på sig i løbet af natten.

Skarp kontrast til tidligere

Denne opdagelse står i skarp kontrast til tidligere antagelser, hvor nogle troede, at kæledyr i sengen kunne forstyrre søvnen.

Kun 20% af de adspurgte i undersøgelsen oplevede faktisk at blive vækket af deres kæledyr.

Mange deltagere beskrev, hvordan nærværet af deres kæledyr havde en beroligende effekt og gav dem en følelse af sikkerhed, hvilket gjorde det lettere at falde i søvn.

Interessant nok viste undersøgelsen også, at personer, der sover alene, føler sig særligt sikre og rapporterede om en ekstremt god nattesøvn, når de delte dyne med deres kat eller hund.

Bør genoverveje

Dette tyder på, at kæledyrene ikke kun er gode selskaber, men også spiller en vigtig rolle i at skabe en følelse af tryghed og komfort om natten.

På trods af disse positive resultater, er det værd at bemærke, at en lille procentdel af kæledyrsejerne stadig oplevede søvnforstyrrelser på grund af deres firbenede venner.

Dette tal er dog steget fra 1% i 2002 til 10% i 2013, hvilket kan skyldes det stigende antal husstande med flere kæledyr.

Så næste gang din firbenede bedste ven hopper op i sengen, skal du måske lige genoverveje det, før du sender den ned i kurven.

Mest Læste

Annonce