Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Fryser Fido? Her er tegnene på, det er for koldt at lufte hunden

Dyr

05/12/2023 05:14

J. Bøgen

At gå tur med din hund om vinteren kan være farligt af flere årsager – så her er alt, hvad du bør vide for at holde dig og din hund sikker.

At gå tur med din hund er essentielt for deres generelle sundhed og trivsel, men om vinteren kan det være farligt, hvis temperaturerne falder for meget.

Det er nemt for os mennesker at klare det kolde vejr – alt, hvad vi skal gøre, er at pakke os varmt ind med et par ekstra lag tøj og en varm hue.

Men vores kæledyr har ikke denne mulighed, og de kan også mærke den bidende kulde.

Hvor kold ens hund kan blive afhænger ofte af dens race og pelstype.

Men der er samtidig en bestemt temperatur, hvor du aldrig bør tage din hund med ud at gå, da det kan være meget skadeligt for deres helbred.

Her er alt, hvad du skal vide om at gå tur med din hund om vinteren, og hvilke temperaturer du bør undgå, når du skal gå tur med de firbenede.

Hvornår er det for koldt at gå tur med din hund om vinteren?

Din hunds race har en indvirkning på, hvor kolde temperaturer, de kan holde til.

Større hunde med tykkere pelse vil være bedre til at klare kulden end mindre eller hårløse racer.

For eksempel kan hunde som Newfoundlands og Sibiriske huskies, der er avlet til koldere vejr, faktisk være mere komfortable under disse iskolde forhold sammenlignet med om sommeren.

Tyndere hunde som f.eks. greyhounds kan lettere blive kolde, men en vinterhundekåbe vil være i stand til at holde dem varme.

Men små eller mellemstore hunde kan være i risiko, især hvis temperaturen er 7°C eller lavere.

Hvilken temperatur er for farlig at gå tur med dine hunde i?

Som en generel regel bør ingen hunde komme ud at gå, hvis temperaturen er -6°C eller derunder.

Mindre eller mellemstore racer er mere modtagelige over for frostskader og hypotermi, når temperaturen er -4°C eller derunder.

For hunde med en tykkere pels eller større størrelse udgør det en mindre bekymring, medmindre temperaturen er omkring -9°C.

Vær opmærksom på din hunds adfærd, når du tager dem med på vintergåture.

Hvis de bliver for kolde og begynder at føle sig utilpas, kan de begynde at gø, ryste eller jamre.

Sådan holder du din hund sikker i kulden

På samme måde som mennesker kan pakke sig ind, kan du også holde din hund varm ved at iføre dem en frakke og nogle vinterstøvler – selvom de måske er tilbageholdende med at tage dem på i starten.

Du kan træne dem til at blive mere komfortable ved at lægge frakken på jorden og lægge deres favoritlegetøj eller godbidder på den.

Derefter kan du prøve at få deres hoved gennem frakken, så de kan have den på.

Når det kommer til støvler, anbefales det at vælge et par med gode såler og Velcro-lukninger, så din hunds poter vil være sikre og beskyttede.

Hvis de ikke kan lide at have støvler på, så sørg blot for omhyggeligt at tørre deres poter efter hver gåtur for at fjerne eventuelt skadeligt materiale såsom salt og grus.

Andre skridt, du kan tage for at beskytte dine hunde under vintergåture, inkluderer at få et lysende halsbånd for at kunne se dem i mørket.

Endelig, undgå frosne søer og damme, da isen kan knække under deres vægt. Hvis din hund skulle falde i, må du aldrig springe i efter dem, da de fleste hunde er i stand til at svømme og burde være i stand til at komme op uden at sætte dig i fare.

Kilde: Daily Record

Mest Læste

Annonce