Foto: Katja Lund Sohl
Foto: Katja Lund Sohl

Kedelig tendens i stigning: Nu kommer Dyreværnet med opråb

Dyr

11/04/2024 07:45

J. Bøgen

Det er faktisk lovpligtigt, men mange gør det ikke.

I Danmark er det lovpligtigt at en hund er chippet og registreret i Dansk Hunderegister.

Desværre er der stadig mange hunde, der bliver importeret fra udlandet, hvor de nye danske ejere ikke får registreret hunden.

”Det er et stigende problem med hunde, der ikke er registreret. Hvis man køber en hund fra udlandet, skal man huske lige at tage omkring sin dyrlæge, så hunden kan blive registreret i Dansk Hunderegister” siger Maria Rønde Jakobsen, internats chef for Dyreværnet.

Umuligt at finde ejerne

Alene i marts fik Dyreværnet indleveret ni hunde med udenlandsk chip.

Det betyder, at det er nærmest umuligt at finde frem til ejer, og når hunden har været i Dyreværnets varetægt i tre døgn overtager Dyreværnet hunden til videreformidling.

”Vi har brugt mange timer på at søge i udenlandske registre for at finde frem til ejerne af de ni hunde. Det lykkedes os at finde frem til ejer af den ene hund, som var svensk ejet. Desværre har ejer ikke vendt tilbage på vores henvendelse” fortæller Maria Rønde Jakobsen.

Derfor opfordrer Dyreværnet på det kraftigste til at man, hvis man køber en hund fra udlandet, tager omkring dyrlægen og får den registreret, så det er muligt at finde frem til ejer hvis hunden løber væk hjemmefra.

Mest Læste

Annonce