Foto: Shutterstock

Dyster corona-melding fra Sundhedsministeren

Nu bekræfter Magnus Heunicke (S), at vigtigt corona-tal stiger.

I denne uge er det den forestående genåbning af samfundet, der fylder det meste. 

Mandag havde regeringen møde med alle landets borgmestre, tirsdag - sidst på eftermiddagen - venter et møde med lederne fra Folketingets partier samt partiernes sundhedsordfører. Onsdag ventes det så, at regeringen kommer med en melding til offentligheden om hvilke restriktionerne, der eventuelt lempes. 

Dagens diskussioner kommer dog til at foregå i lyset af et kontakttal, der går den forkerte vej. Det bekræfter sundhedsminister Magnus Heunicke (S) tirsdag først på eftermiddagen på Twitter. 

Kontakttallet er et af de tal, myndighederne holder øje med, fordi det viser, hvordan epidemien opfører sig. Hvis tallet er under 1.0, så aftager epidemien, hvis det er 1.0, så står epidemien i stampe men er det derimod over 1.0, så er den i vækst. 

I vækst igen

Tirsdag fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke, at han konttallet igen er over 1. Lige for tiden opgøres der hver tirsdag to kontakttal, da myndighederne både holder øje med den gængse coronavariant samt den britiske variant - kaldet B117 - som er mere smitsom. 

Epidemien er igen i vækst i Danmark, fortæller Heunicke på Twitter. 

"Kontakttallet er beregnet til 1,1. Ser man isoleret på B117, er tallet 1,2 (dog lidt længere tilbage i tid)," skriver Magnus Heunicke, inden han tilføjer: 

"Epidemien ser dermed ud til at være i begyndende vækst, derfor afgørende at genåbning sker trinvist og på sundhedsmyndigheder og eksperters anbefaling."

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne