Foto: Shutterstock

Efter flere restriktioner: Regeringen kommer nu med særlig opfordring

I disse dage påvirker coronavirussen så godt som alle dele af danskernes hverdagsliv.

Tirsdag i denne uge bød på en stramning af de gældende restriktioner. 

Det fortalte statsminister Mette Frederiksen (S), da hun - midt på eftermiddagen - havde indkaldt til pressemøde. Flankeret af blandt andet sundheds- og ældreminister Magnus Heucnicke (S) og Søren Brostrøm, der er direktør i Sundhedsstyrelsen, fortalte statsministeren, at forsamlingsloftet nu sænkes til fem personer, ligesom der igen skal holdes to meters afstand, når man færdes i det offentlige rum. 

I løbet af pressemødet indrømmede regeringen selv, at den famøse værktøjskasse er ved at være tom. Udover lukning af take away og daginstiutioner samt et decideret udgangsforbud, er der ikke meget mere at gøre for at dæmpe smittespredningen. 

Nyheden om, at daginstitutionerne holder åbne indtil videre, blev formentlig mødt med glæde af mange forældre, da det betyder, at deres børt fortsat kan blive passet. Nu kommer regeringen dog med en opfrodring til alle landets forældre. 

Kommer med opfordring

Hos BUPL, som er fagforeningen for landets pædagoger, ønskede man ellers en nedlukning af daginstitutionerne. Det fortæller Elisa Rimpler. der er formand for BUPL. 

”Vi havde gerne set, at der også blev indført nødpasning på daginstitutionsområdet,” siger hun.

”Men vi har også hørt statsministerens udmelding, at vi er for vigtige for vores samfund, og det betyder også, at det er afgørende for samfundet og økonomien, at vi går på arbejde.”

Det er altså ikke tilfældet endnu. Det ser dog ud til, at regeringen kommer pædagogerne lidt i møde. Tirsdag efter pressemødet udgav regeringen pjecen "Skærpet forsamlingsforbud og nye tiltag for at imødegå cluster B.1.1.7", hvori de kommer med en lodret opfordring til landets forældre. 

Her skrives der, at de danske forældre bør hold ”børn hjemme fra dagtilbud, hvis dette er muligt.”

Indtil videre holdes daginstitutionerne åbne. Hvorvidt det fortsætter sådan, må vise sig. Regeringen fortalte på pressemødet, at de holder øje med situationen og hele tiden overvejer, om der skal indføres nye restriktioner eller de gældende skal forlænges. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.05.21 Sundhed
  Nu hjemtages sygdomsbehandling til Danmark

  Sundhedsstyrelsen udgiver i dag en faglig retningslinje, der beskriver henvisningen af patienter med Essentiel Tremor, også kaldet rystesyge. Det sker i forbindelse med, at det nu er besluttet, at patienter skal kunne behandles med fokuseret ultralyd i Danmark, i stedet for kun i udlandet.

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.