Efter kritisk fyring: Folkemøde-formand træder tilbage

Folkemødet på Bornholm skal have ny formand.

Den hidtidige formand, Michael Valentin, forlader nemlig posten. Det oplyser foreningen bag i en pressemeddelelse. Heraf fremgår det, at årsagen er "en verserende sag" på hans tidligere arbejdsplads, Akademikernes A-Kasse.

Valentin blev fyret herfra i slutningen af september. Nogen egentlig årsag til fyringen er ikke blevet lagt frem i offentligheden.

- Min person må og skal ikke skygge for en så sund og vigtig institution i Danmark, som Folkemødet er, udtaler Michael Valentin i pressemeddelelsen fra Folkemødet.

Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S), vil fungere som formand frem til næste generalforsamling i Foreningen Folkemødet til marts. Hun takker Michael Valentin for hans store indsats.

- Det var en meget stor opgave at transformere Folkemødet fra at være en kommunal begivenhed til en naturlig del af den danske demokratiske tradition. Folkemødet er i rigtig god gænge, udtaler hun.

Ekstra Bladet har skrevet en del om fyringen af Valentin fra Akademikernes A-Kasse, der er Danmarks største. Ifølge avisen har a-kassens bestyrelse bedt et advokatfirma undersøge de forhold, der førte til afskedigelsen.

Ifølge Ekstra Bladet har Valentin i interne mails kaldt tillidsrepræsentanter i a-kassen for "mistillidsrepræsentanter" og "en byld i røven".

/ritzau/

Emneord: Michael Valentin, Folkemødet, Topledere, 271118
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også