Efter kritisk fyring: Folkemøde-formand træder tilbage

Folkemødet på Bornholm skal have ny formand.

Den hidtidige formand, Michael Valentin, forlader nemlig posten. Det oplyser foreningen bag i en pressemeddelelse. Heraf fremgår det, at årsagen er "en verserende sag" på hans tidligere arbejdsplads, Akademikernes A-Kasse.

Valentin blev fyret herfra i slutningen af september. Nogen egentlig årsag til fyringen er ikke blevet lagt frem i offentligheden.

- Min person må og skal ikke skygge for en så sund og vigtig institution i Danmark, som Folkemødet er, udtaler Michael Valentin i pressemeddelelsen fra Folkemødet.

Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S), vil fungere som formand frem til næste generalforsamling i Foreningen Folkemødet til marts. Hun takker Michael Valentin for hans store indsats.

- Det var en meget stor opgave at transformere Folkemødet fra at være en kommunal begivenhed til en naturlig del af den danske demokratiske tradition. Folkemødet er i rigtig god gænge, udtaler hun.

Ekstra Bladet har skrevet en del om fyringen af Valentin fra Akademikernes A-Kasse, der er Danmarks største. Ifølge avisen har a-kassens bestyrelse bedt et advokatfirma undersøge de forhold, der førte til afskedigelsen.

Ifølge Ekstra Bladet har Valentin i interne mails kaldt tillidsrepræsentanter i a-kassen for "mistillidsrepræsentanter" og "en byld i røven".

/ritzau/

Emneord: Michael Valentin, Folkemødet, Topledere, 271118
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 28.05.21 Ledelse
  Søren Brostrøm indtræder i WHO’s globale bestyrelse

  Sundhedsstyrelsens direktør har i den forløbne uge været i Geneve for at deltage i WHO’s årlige Verdenssundhedsforsamling. Ligesom i 2020 finder den sted virtuelt, men fordi Søren Brostrøm har ledet møder i en af de to hovedkomitéer, har han deltaget i Geneve.