Foto: Shutterstock

Efter nye restriktioner: Mette Frederiksen har "meget klar" besked til danskerne

Nu kommer statsministeren med en besked til alle landets borgere.

"Kære alle. Vi har en mulighed nu. Måske den bedste vi får."

Sådan starter statsminister Mette Frederiksen (S) et opslag på sin Facebook-profil. Årsagen til opslaget skal finde i de stigende smittetal og nye restriktioner, som regeringen offentliggjorde onsdag i denne uge.

"Lad mig være helt ærlig. Jeg er dybt bekymret for, hvordan det kommer til at gå i de kolde vintermåneder. Vi kan lige nu se, at vores indsats virker," skriver Mette Frederiksen, inden hun tilføjer: 

"Det er bare ikke nok."

Kommer ikke til at bremse pandemien alene

Mette Frederiksen kommer efterfølgende med en bøn til alle landets borgere. 

"Vi må alle - igen - tage ansvar. Restriktioner kommer ikke til at bremse pandemien alene. I sidste ende er det vores egne valg og adfærd, der kommer til at afgøre, hvordan det går," skriver statsministeren. 

"Går det galt, rammer det alle."

Afslutningsvis kommer statsminister Mette Frederiksen med en besked til alle danskere. 

"Derfor er min besked i dag meget klar: Det er nu, vi har en mulighed for at bremse smitten. Jeg beder jer alle om, at vi nu viser den styrke og det samfundssind, som fik os gennem foråret. Hjælper hinanden med at holde modet oppe – og smitten nede."

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne