Ellemann: Giv fingeren til Orban og Le Pen og stem til EU-valget

EU er under angreb både indefra og udefra, men samarbejdet er værd at forsvare, skriver Uffe Ellemann-Jensen.

Angrebet udefra kommer fra mange sider: Rusland ønsker at splitte EU-landene, for selv at stå stærkere. Hundreder af millioner mennesker i Afrika ønsker at komme ind i Europa for at søge en bedre tilværelse. Kina ønsker indflydelse. USA opfatter EU som en konkurrent, der skal presses økonomisk. Og oven i det kommer klimaproblemerne. 

Men EU er værd at forsvare.

Europabevægelsen Blog

Debattøren er en del af Europabevægelsens panel af bloggere på DenOffentlige. Se andre indlæg her

Her bidrager en række erhvervsfolk- og organisationsfolk, kulturpersonligheder, undervisere og tidligere toppolitikere med interesse for det europæiske samarbejde til at styrke debatten om EU.

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning

Det er indlysende for min generation, som har oplevet krigen og de hårde efterkrigsår hvor den kolde krig splittede Europa. Det var en stor lykke, da delingen af Europa ophørte for 30 år siden. Siden har der været fredeligt i Europa – med det tidligere Jugoslavien og Ukraine som triste undtagelser – men EU har gjort Europa til et fredeligere og rigere sted at leve.

Brexit har mindet mange om, hvad vi risikerer at miste – og opbakningen til EU er i dag så stor som på intet tidligere tidspunkt.

I den danske EU-debat kunne jeg godt tænke mig lidt mere begejstring. For tænk på, hvad EU har givet os – og hvor dårligt vi ville være stillet, hvis vi stod helt alene.

Hvorfor er der så mange, der lige skal have et lille forbehold eller et par kritiske bemærkninger med, når talen falder på det europæiske samarbejde? Og hvorfor skal vi stadig slæbe rundt på undtagelser fra samarbejdet, som stiller os ringere end vore EU-partnere?

Vi har set danske EU-politikere søge sammen med EU-modstandere i andre europæiske lande – Salvinis italienske Lega, Marine le Pen’s franske Rassemblement National, tyskernes Alternative für Deutschland, Viktor Orban’s ungarske Fidesz og så videre. Det er et kedeligt selskab af ”nationalpopulister”, som har det til fælles, at de vil smide grus i maskineriet.

Giv dem fingeren den 26. maj – og stem på et af de partier, der går ind for EU-samarbejdet, og tør være ved det.

Derfor: Ud af fjerene søndag den 26. maj – og stem!

 

Emneord: Europabevægelsen, Europæisk samarbejde, Uffe Ellemann-Jensen, 130519
Europabevægelsen på DenOffentlige.dk I Europabevægelsen mener vi, det er afgørende, at Danmark deltager helhjertet i det europæiske samarbejde, for i fællesskab står vi stærkest. Danmark skal være med til at finde de fælles løsninge...
Aktivitet: Artikler: 104 | Events: 2 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også