Foto: Shutterstock

Endnu et: Gør dystert corona-fund i Danmark

Sundhedsministeren bekræfter nu.

Sundhedsminister Mangnus Heunicke (S) fortæller nu ærgerlig nyhed. 

Siden først den danske mink-mutation og sidenhen den britiske variant af coronavirus blev opdaget i det sydøstlige England, har frygten for varianter af cornavirus valt bekymring hos både politikere og sundhedsmyndigheder verden over. 

Den britiske variant betragtes ikke som mere farlig end den gængse. Den er dog mere smitsom. Det er blandt andet grunden til, at Danmark lige nu er lukket ned, da frygten er, at for mange smittede med den britiske variant kan presse sundhedssystemet. 

Der er dog også en anden variant. Nemlig den sydafrikanske. 

Gør dystert fund

Omkring nytår vakte det stor opmærksomhed at en række danske influencers og tidligere sportsstjerner holdte ferie i Dubai, selvom verden lige nu kæmper mod en pandemi.

En af grundene var, at de første danske tilfælde af smitte med den sydafikanske variant knytter sig til netop indrejse i Danmark fra Dubai. Siden hen er der blevet registreret flere tilfælde. Her drejer det sig mestendels om indrejse fra Afrika. 

Tidligere på ugen kunne sundhedsminister Magnus Heunicke på et pressemøde dog fortæller, at der nu var fundet et tilfælde, hvor den smittede ikke havde været udenlands. Samtidig kunne myndighedernes smitteopsporing ikke greje, hvordan personen er blevet smittet. 

Nu har myndighederne registreret endnu et tilfælde. Det fortæller minister Heunicke på Twitter.

"Myndigheders opsporing og sekventering har ført til et yderligere fund af den sydafrikanske variant B.1.351 i DK," skriver Magnus Heunicke, inden han uddyber: 

"Det 10. tilfælde. Den smittede er nær kontakt til tilfælde nr. 9, og ingen af dem kan knyttes til en rejse. Vi følger situationen." 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.05.21 Sundhed
  Nu hjemtages sygdomsbehandling til Danmark

  Sundhedsstyrelsen udgiver i dag en faglig retningslinje, der beskriver henvisningen af patienter med Essentiel Tremor, også kaldet rystesyge. Det sker i forbindelse med, at det nu er besluttet, at patienter skal kunne behandles med fokuseret ultralyd i Danmark, i stedet for kun i udlandet.

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.