Foto: Shutterstock

Endnu et: Gør dystert corona-fund i Danmark

Sundhedsministeren bekræfter nu.

Sundhedsminister Mangnus Heunicke (S) fortæller nu ærgerlig nyhed. 

Siden først den danske mink-mutation og sidenhen den britiske variant af coronavirus blev opdaget i det sydøstlige England, har frygten for varianter af cornavirus valt bekymring hos både politikere og sundhedsmyndigheder verden over. 

Den britiske variant betragtes ikke som mere farlig end den gængse. Den er dog mere smitsom. Det er blandt andet grunden til, at Danmark lige nu er lukket ned, da frygten er, at for mange smittede med den britiske variant kan presse sundhedssystemet. 

Der er dog også en anden variant. Nemlig den sydafrikanske. 

Gør dystert fund

Omkring nytår vakte det stor opmærksomhed at en række danske influencers og tidligere sportsstjerner holdte ferie i Dubai, selvom verden lige nu kæmper mod en pandemi.

En af grundene var, at de første danske tilfælde af smitte med den sydafikanske variant knytter sig til netop indrejse i Danmark fra Dubai. Siden hen er der blevet registreret flere tilfælde. Her drejer det sig mestendels om indrejse fra Afrika. 

Tidligere på ugen kunne sundhedsminister Magnus Heunicke på et pressemøde dog fortæller, at der nu var fundet et tilfælde, hvor den smittede ikke havde været udenlands. Samtidig kunne myndighedernes smitteopsporing ikke greje, hvordan personen er blevet smittet. 

Nu har myndighederne registreret endnu et tilfælde. Det fortæller minister Heunicke på Twitter.

"Myndigheders opsporing og sekventering har ført til et yderligere fund af den sydafrikanske variant B.1.351 i DK," skriver Magnus Heunicke, inden han uddyber: 

"Det 10. tilfælde. Den smittede er nær kontakt til tilfælde nr. 9, og ingen af dem kan knyttes til en rejse. Vi følger situationen." 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Sundhed
  Patientrettigheder til hurtig udredning og behandling bliver genindført

  Antallet af COVID-19 patienter på sygehusene er nu faldet så meget, at patientrettighederne til hurtig udredning og behandling genindføres den 1. marts 2021. I dag er ca. 12 pct. af de medicinske sengepladser og ca. 15 pct. af de intensive sengepladser planlagt til COVID-19 i brug.

 • 25.02.21 Sundhed
  Kræftens Bekæmpelse: Sådan får vi tidligere og bedre diagnoser af kræft

  Halvdelen af alle kræftpatienter kommer ikke direkte i kræftpakkeforløb. Men ingen ved præcist, hvad der sker med dem. Og derfor kan sundhedsvæsenet heller ikke for alvor forbedre den tidlige opsporing af kræft. Og det er fatalt for patienterne. Kræftens Bekæmpelse udsender i dag en ny rapport, der skal bane vejen for forbedringer.

 • 23.02.21 Sundhed
  2.500 sårbare og ældre borgere får fremskudte vaccinationstilbud

  Borgere i 17 kommuner bliver visiteret til og kontaktet om et særligt vaccinationstilbud i uge otte. Vaccinationen kan ikke bookes online eller via telefon.

 • 23.02.21 Sundhed
  Pioner i blodkræftforskning modtager Hagedorn Prisen 2021

  10.000 danskere går uvidende rundt med kroniske blodkræftsygdomme og dermed risiko for bl.a. livstruende blodpropper. Det er et område, professor Hans Hasselbalch har viet sit professionelle liv til at forske i. Et arbejde, han betegner som en hjertesag. For sin imponerende og skelsættende indsats modtager han Hagedorn Prisen 2021 på 1,5 mio. kr.

 • 22.02.21 Sundhed
  Godt nyt: Flere lægemidler til sjældne sygdomme

  Flere patienter med sjældne sygdomme får mulighed for behandling, når der løbende godkendes flere lægemidler til sjældne sygdomme. Det er et stort plus for de mange patienter, siger Lægemiddelindustriforeningens koncernchef Ida Sofie Jensen.