Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

130 arbejdspladser i fare: En af Danmarks største erklæret konkurs

Erhvervsliv

26/02/2024 13:50

J. Bøgen

Fremtiden for de projekter, der er i gang, er også uvis.

En af den helt store spillere inden for dansk byggeri er mandag blevet erklæret konkurs.

Det er virksomheden Dansk Boligbyg A/S, som har adresse i Horsens, der er taget under konkursbehandling.

Det fortæller kurator Henrik Steen Jensen, der er partner og advokat i advokatfirmaet Holst, til TV 2 Østjylland.

Årsagen til konkursen skal særligt findes i to store byggeprojekter på Sjælland. De har nemlig givet et tab på mere end 100 millioner kroner. Det er uklart, om det er projekterne til sammen, der udgør det tab, eller om det er hver enkelt af projekterne.

Dansk Boligbyg A/S har af flere omgange forsøgt at skaffe likviditet til at føre projekterne til dørs, men fredag måtte man sande, at det ikke kunne lade sig gøre længere.

Det har så ført til konkursbegæringen mandag.

Står bag Kanalhusene og Havnehusene

Hvis du ikke lige synes, at Dansk Boligbyg A/S ringer en klokke i din hukommelse, kan det måske hjælpe at få at vide, hvad selskabet blandt andet har på resuméet.

Siden etableringen i 1998 har selskabet nemlig stået bag blandt andet boligbyggerierne Kanalhusende og Havnehusene i den nye bydel Aarhus Ø, ligesom selskabet også står bag 130 lejligheder i Ceres Byen (også i Aarhus).

Det er to selskaber, Dansk Boligbyg A/S og Dansk Boligbyg Øst A/S, der er erklæret konkures, og der er nu flere åbne spørgsmål i forhold til, hvad der skal ske.

For det første er det usikkert, om de cirka 130 ansatte kan beholde deres job i forbindelse med for eksempel en rekonstruktion af selskaberne.

Derudover er selskaberne også i gang med flere byggesager, og det er nu usikkert, hvad der skal ske med dem fremadrettet.

Kurator Henrik Steen Jensen siger til TV 2 Østjylland, at han håber på, og regner med, at man kan finde løsninger for i hvert fald nogle af projekterne, men at han også ved, at det ikke kommer til at være tilfældet for alle sagerne.

Mest Læste

Annonce