Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Arne-pension: Derfor skal du blive i din A-kasse

Erhvervsliv

27/01/2023

Jens Asbjørn Bøgen

Det kan afgøre, om du kan få udbetalt den tidlige pension.

Retten til Tidlig Pension - populært kaldet Arne-pensionen - er en mulighed for at trække sig fra arbejdsmarkedet før, man egentlig rammer pensionsalderen.

Tanken er, at de mennesker, der har arbejdet hårdt stort set hele deres voksenliv, skal have mulighed for at trække sig tilbage, inden kroppen bliver kørt helt i sænk.

Når man så trækker sig fra arbejdsmarkedet, er det nærliggende at tro, at man så også kan spare nogle penge ved aet framelde sig sin A-kasse - for hvad skal man bruge den til, når man ikke længere skal sikre sig retten til dagpenge?

Ret meget, faktisk!

Hvis man læser efter omkring reglerne for udbetaling af Tidlig Pension, kan man nemlig se, at man skal bevare en aktuel tilknytning til arbejdsmarkedet.

Faktisk skal man være tilknyttet i en sammenhængende periode på ni måneder umiddelbart før det tidspunkt, hvor der er tre måneder til, at man får sin første udbetaling af Tidlig Pension.

Artiklen fortsætter under grafikken.

Grafik: borger.dk

Og det er her, A-kassen kommer ind i billedet.

For hvis man skal opfylde betingelserne for tilknytningen til arbejdsmarkedet, skal man enten være i job mindst 39 timer om måneden eller altså være medlem af en A-kasse.

Det er faktisk ikke engang et krav, at du har ret til dagpenge, eller at du får udbetalt hverken dagpenge, efterløn eller lignende - du skal bare være medlem.

Du skal melde dig ind i A-kassen mindst to år, før du når din folkepensionsalder. Og det er ikke bare muligheden for at få Tidlig Pension, der gør det til en god ide at bevare sit medlemskab af en A-kasse.

Statistikker viser nemlig, at mange seniorer har utroligt svært ved at finde job, hvis de ryger ud i arbejdsløshed. Eksperter advarer desuden om, at vi er på vej ind i en økonomisk nedgang, og derfor er det ikke urealistisk, at det danske arbejdsmarked vil blive ramt af både konkurser og opsigelser.

Kilde: borger.dk

Mest Læste

Annonce