Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Træt af dårlige nyheder? Her er 3 historier, der får smilet frem

Medier

26/01/2023

Jens Asbjørn Bøgen

Er det på tide at sætte fokus på de gode og positive historier i verden?

En ny rapport viser, at danskerne i stigende grad aktivt fravælger nyheder - simpelthen fordi det påvirker dem negativt og gør dem triste og ængstelige.

Ser man på, hvad der har fyldt nyhedsbilledet de seneste år, er der måske heller ikke det store at sige til, at der har været en overvægt af negative historier.

Først en coronapandemi, så krigen i Ukraine, efterfulgt af en eksploderende inflation og stigende energipriser - for slet ikke at tale om klimakrisen.

Her på redaktionen anerkender vi, at det kan være meget at skulle forholde sig til at alle de problemer, der ude i verden, og derfor vil vi gerne give dig et pusterum.

Herunder har vi samlet tre historier, som bedst kan beskrives som gode og/eller sjove nyheder.

For ja, verden er alvorlig og dyster, men det er altså ikke ensbetydende med, at der ikke også sker gode ting!

Mobbet dreng scorer rolle i storfilm

Den australske dreng, Quaden Bayles, er født med dværgevækst, og det har ført til, at han blive mobbet i skolen.

Bayles mor valgte at optage en video af en grædende Quaden efter en dag i skolen, hvor hun kom med en opsang til forældre om at lære deres børn, hvordan man skal opføre sig.

Men kort efter videoen blev delt verden over, blev Quadens familie kontaktet af holdet bag filmen 'Three Thousand Years of Longing', der blev instrueret af George Miller.

Holdet ville gerne have Quaden med i filmen, og han endte med at gøre det så godt under optagelserne, at han nu kan se frem til endnu en rolle - denne gang i en af de mest hypede film, der er i produktion.

George Miller skal nemlig også instruere 'Mad Max: Fury Road', og her får Quaden Bayles nu også en lille rolle.

Hovedpersonen i Mad Max-filmen bliver verdensstjernen Chris Hemsworth, så nu får Quaden altså lejlighed til at udleve mange børns drøm og spille overfor Thor-stjernen.

Du kan læse flere detaljer om historien på LadBible.com.

Vaccine mod mæslinger har reddet 56 mio. liv

Mæslinger er en af verdens mest smitsomme sygdomme, og før i tiden kostede den omkring to millioner menneskeliv om året.

I starten af 1960'erne blev der imidlertid udviklet en vaccine mod sygdommen, og det blev startskuddet til et af de mest succesfulde og omfattende vaccineprogrammer i verdenshistorien.

Vaccinen blev nemlig rullet ud i et stort internationalt program, og alene mellem år 2000 og 2021 anslås det, at vaccinen har reddet 56 millioner menneskers liv.

Det viser tal fra Verdenssundhedsorganisationen WHO.

"Det er en de mest effektive sygdomsindsatser i verden," siger Peter Henrik Andersen, som er afdelingslæge på afdeling for infektionsepidemiologi og forebyggelse på Statens Serum Institut og blandt andet er ansvarlig for at overvåge mæslinger herhjemme, til mediet Verdens Bedste Nyheder.

Reddede julen - uden at give sig til kende

I december var mange bekymrede for, at inflationen og energikrisen ville betyde, julen slet ikke blev den højtid, den plejer at være.

Men d. 23. december må en række indbyggere i byen Clifton lige midt i England have fået en tåre eller to i øjnene, da de tjekkede postkassen.

Et ukendt antal modtagere kunne nemlig fiske en hvid konvolut ud af postkassen, hvor der med tusch var skrevet ordene: 'Random Act of Kindness'.

Oversat til dansk: 'En tilfældig venlig handling'.

Og det må man sige, at det var. I hver konvolut lå der nemlig 100 britiske pund, hvilket svarer til cirka 850 kroner.

Der var ingen seddel vedlagt, inden instruktioner, ingen formaninger, intet - det var simpelthen en eller flere personer, der havde besluttet sig for at hjælpe trængte medmennesker uden at blive hyldet for det.

Her på redaktionen håber vi, at velgørerne har set de mange opslag på de sociale medier, hvor modtagerne fortæller, hvor meget den økonomiske hjælp betyder for dem!

Du kan læse mere om handlingen, der eftersigende er ved at udvikle sig til lidt af en tradition, lige her.

Mest Læste

Annonce