Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Facebook fylder 20 år denne uge: Så meget tjener selskabet bag

Erhvervsliv

02/02/2024 09:16

J. Bøgen

Mon ikke, der bliver råd til en fødselsdagskage af de bedre ...

Jeg har engang hørt en anekdote, hvor en person fra en af de ældre generationer snakkede med sit barnebarn.

I den forbindelse faldt samtalen på telefoner og computere og så videre. Den ældre person fortalte i den forbindelse sit barnebarn, at dengang, vedkommende var barn, havde de ikke engang computeren.

Barnebarnet gjorde store øjne og spurgte så med rædsel i stemmen: "Jamen, hvordan gik i så nettet?"

Ja, generationskløfter kan komme til udtryk på mange måder, og de yngre generationer, der vokser op nu, kan nok næppe forestille sig en verden uden ting som internettet, smartphones, Facebook og alle de andre ting, vi bruger næsten dagligt.

Men mange af tingene har altså ikke særligt mange år på bagen. Særligt ikke de sociale medier, og søndag d. 4. februar kan verdens største sociale medie Facebook faktisk fejre 20 års jubilæum.

Hvilket selskabet bag det sociale medie forresten fejrer med et regnskab ud over det sædvanlige.

Skovler penge ind

Meta, der blandt andet ejer Facebook, Instagram og WhatsApp, oversteg nemlig alle forventningerne og sluttede 2023 af med et brag.

Regnskabet viser således, at virksomheden omsatte for mere end 40 milliarder dollar - det svarer til omkring 275 milliarder kroner.

Hvis vi så kigger udelukkende på overskuddet, er der heller ikke noget at sige til, der nok er store smil rundt om på direktionsgangene i disse dage: Det lød nemlig på svimlende 96 milliarder kroner.

Ikke overraskende fik regnskabet Meta-aktien til at stige med 14 procent, så der er nok også en god håndfuld aktionærer, der tillader sig at tage et ekstra glas vin fredag aften.

Ikke mindst, fordi Meta faktisk for første gang nogensinde har planer om at udbetale kvartalsudbytte til deres aktionærer. Det betyder, at hvis man har aktier i Meta, kan man regne med at få ca. 3,5 kroner per aktie ind på kontoen inden længe.

Mest Læste

Annonce