Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Lige op til jul: Dansk tøjmærke går konkurs

Erhvervsliv

24/11/2023 13:06

J. Bøgen

Det er uvist, hvad der kommer til at ske med de ansatte.

Et halvt år efter rekonstruktionen, der søgte at stabilisere det danske modebrand Minimum, rammer endnu en krise virksomheden.

Denne gang er konkursen en realitet, bekræftet af ledelsen i en netop offentliggjort pressemeddelelse fredag.

Det skriver Finans.

Redningsforsøget fra maj måned er ikke længere tilstrækkeligt. Hvad fremtiden indebærer for både virksomheden og dens 30 medarbejdere forbliver uvist.

Har været længe undervejs

I pressemeddelelsen udtrykker bestyrelsesformand Rasmus Nørgaard Bek sin skuffelse.

"Det er en rigtig ærgerlig situation, som vi gerne ville have været foruden, ikke mindst på grund af den usikkerhed, det betyder for medarbejderne."

Minimums nedtur har været undervejs i flere år, idet virksomheden havde oparbejdet en gæld på 45 mio. kr. fordelt blandt 120 forskellige kreditorer.

En længerevarende likviditetskrise er angivet som årsagen til den nuværende konkursbegæring.

Selvom størstedelen af gælden – svarende til 94,5 procent – blev eftergivet under den tidligere rekonstruktion, er selskabet nu ude af stand til at fortsætte.

Dundrende underskud

Tidligere i 2017 solgte medejer og tidligere direktør Jakob Fisker sin andel i firmaet. Peder Tang, nuværende administrerende direktør for tøjhuset Minimum, udtrykte dengang optimisme om virksomhedens fremtid.

I en tidligere kommentar til Finans sagde han, at der var en konstruktiv dialog med interessenter for at finde en brugbar og god vej for fremtiden.

Minimum, stiftet i 2005, har historisk set haft betydelige millionoverskud. Dog ændrede dette sig i 2018, hvor bundlinjen for første gang blev rød.

Situationen forværredes yderligere i 2022, hvor regnskabet viste et underskud på 46,6 mio. kr.. Egenkapitalen blev opgjort til minus 33,3 mio. kr.

Mest Læste

Annonce