Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Markeres for 25. gang: Vær klar til at fejre dem d. 11. marts

Erhvervsliv

06/03/2024 10:25

J. Bøgen

Vidste du, at den dag eksisterede?

Hvert år, den 11. marts på ”World Plumbing Day”, bliver der på verdensplan sat fokus på den store betydning VVS-arbejdet har for almindelige menneskers hverdag og for miljøet.

Effektivt VVS-arbejde bidrager således til at sikre adgang til rent vand og sunde sanitære forhold, og samtidig hjælper det med at spare på vigtige vand- og energiressourcer til gavn for miljø og klima.

Det gælder naturligvis også her i Danmark, hvor VVS-arbejde er en afgørende del af alle menneskers daglige komfort og rutiner, og hvor det seneste års meget markante perioder med skiftevis historisk lang tørke og voldsomme nedbørsmængder har gjort det nødvendigt at sætte yderligere fokus på vandforbruget hos hver enkelt borger.

Vigtigt at sikre de nødvendige VVS-kompetencer

”'World Plumbing Day' er en rigtig god anledning til at gøre opmærksom på VVS-arbejdets vigtighed for hele samfundet, herunder at støtte VVS-Energispecialist-uddannelsen, der både nu og i fremtiden skal sikre tilstrækkelige faglige ressourcer til at klare efterspørgslen på VVS-kompetencer både fra erhvervslivet og det private segment,” understreger product Trainer Ivan Pujic fra GROHE og tilføjer:

”Både her i Danmark og på koncernbasis har vi gennemført en række aktiviteter, der kan bidrage til at styrke branchens faglige niveau og afhjælpe manglen på dygtige unge i sanitetsbranchen. I Danmark har vi således etableret et træningscenter, der indeholder de nyeste avancerede træningsfaciliteter og uddannelsesmateriale som et supplement til skolernes uddannelse. Det drejer sig bl.a. om muligheden for at se og arbejde med nye og avancerede produkter, hvilket er vigtigt, da udviklingen med bæredygtige og innovative teknologier går meget stærkt i branchen for øjeblikket.”

Mest Læste

Annonce