Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Minister raser: “Helt absurd og uforståeligt”

Erhvervsliv

25/6/21 7:06

LTT

Seniorer har sværere betingelser på arbejdsmarkedet end yngre medarbejdere, det viser tal.

Ifølge beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard er det et problem der ikke må eller kan ignoreres. I Danmark mangler vi arbejdskraft inden for en lang række fag og brancher. Samtidig viser tal at seniorer vil blive længere på arbejdsmarkedet, i en analyse fra 2019 lavet af fagforeningen IDA vil 10 procent af de der har forladt arbejdsmarkedet, gerne tilbage. “Et vanvittigt paradoks. Virksomhederne råber tydeligvis på arbejdskraft. Og vi politikerne beder seniorerne om at arbejde længere, hvis de kan og har lyst. Den tager jeg gerne på mig. Og midt i det hele står seniorerne, som gerne vil arbejde. Men som ikke engang indkaldes til jobsamtaler. Det er både helt absurd og uforståeligt. Jeg bliver ærlig talt lidt vred over, at man skal kæmpe sådan for at få et job. Hvordan kan alderen overhovedet være et problem?” skriver Peter Hummelgaard på Facebook.

Fokus på problemerne
Tirsdag i denne uge deltog Peter Hummelgaard i et debatmøde arrangeret af fagforeningerne DJØF og IDA, et møde med fokus på problemerne omkring seniorer på arbejdsmarkedet. “Jeg tror ikke der findes hurtige, nemme løsninger, men det her problem må og kan ikke ignoreres.” skriver Peter Hummelgaard.

Ophøre automatisk registrering
IDA peger på at man blandt andet, for at løse problemerne på arbejdsmarkedet, kan ophøre automatisk registrering af ansøgerens alder i såkaldte HR-robotter. “Man kan ikke kunstigt sløre længden af folks CV, men man kan i det mindste gøre sig selv den tjeneste at læse det. Det er nok i virkeligheden det vigtigste.” siger Morten Thiessen, formand for Ansattes Råd i IDA til Netavisen Pio. Han uddyber og siger til avisen at arbejdsgivere må modernisere deres HR-tankegang. Ifølge ham bør arbejdsgivere se på, hvad gevinsten er ved at have ansatte på 55+ der formodentlig bliver på arbejdspladsen og ikke er væk efter blot tre år. 

Anonymiserede ansøgninger
Hos Djøf foreslår de at man kan anonymisere ansøgningerne. Derudover nævner de, at chefer bør have fokus på mangfoldighed på arbejdspladsen.

Annonce