Efter ønske fra erhvervslivet vil regeringen fremsætte et hastelovforslag, der skal gøre det muligt for danske virksomheder at udskyde deres indberetning af årsrapporten med en måned. Foto: Shutterstock
Efter ønske fra erhvervslivet vil regeringen fremsætte et hastelovforslag, der skal gøre det muligt for danske virksomheder at udskyde deres indberetning af årsrapporten med en måned. Foto: Shutterstock

Vil udskyde fristen: Kommer disse danskere til gode

Erhvervsliv

15/4/21 8:11

Theis

Regeringen vil udskyde fristen.

Efter ønske fra erhvervslivet vil regeringen fremsætte et hastelovforslag, der skal gøre det muligt for danske virksomheder at udskyde deres indberetning af årsrapporten med en måned.

Sådan lyder det fra Erhvervsministeriet. 

Inden 31. maj 2021 skal årsrapporterne for kalenderåret 2020 indsendes til Erhvervsstyrelsen, og det betyder, at mange danske virksomheder i disse måneder har travlt. Samtidig venter slutafregningen for corona-kompensationsordningerne også lige om hjørnet.

Erhvervsminister Simon Kollerup vil derfor fremsætte et hastelovforslag, der skal gøre det muligt at skubbe fristen for indlevering af årsrapporterne en måned til den 30. juni 2021.

Håber på opbakning

Det vil balancere hensynet til virksomheder og revisorer såvel som hensynet til at sikre, at regnskaberne ikke forsinkes unødigt, skriver Erhvervsministeriet.

”Jeg ved, at både virksomheder og revisorer har ekstra travlt i disse måneder, og derfor lytter vi i regeringen selvfølgelig også, når erhvervslivet beder om ekstra tid. Med udskydelsen vil der forhåbentligt være bedre tid til at få orden i det hele, så det håber jeg på at få Folketingets opbakning til,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Det er forventningen, at lovforslaget vil blive hastebehandlet og træde i kraft i maj 2021. Fristudskydelsen skal aflaste cirka 200.000 danske virksomheder, der skulle aflevere årsrapporten i slutningen af maj.

Regeringen har tidligere meldt ud, at fristen for slutafregningen ift. kompensationspakkerne også bliver skubbet fra 31. maj til 30. juni 2021.

Annonce