Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

England tager konsekvensen: Udskyder genåbningen i fire uger

Europa

15/6/21 6:26

LTT

I går meldte premierminister Boris Johnson ud, at genåbningen af England, udskydes i fire uger.

Grunden til udskydelsen, skal findes i, at flere borgere kan nå at være vaccineret til den tid. England er hårdt ramt af en tiltagende smitte med Delta-varianten, også kendt som den indiske variant, og derfor udskyder England nu den fulde genåbning med fire uger. Det oplyste premierminister Boris-Johnson i går. Det oplyser TV 2.

“Jeg mener, det giver god mening at vente en smule længere”
Han oplyser yderligere at han ikke forventer en yderligere udskydning. Restriktionerne bliver nu ophævet den 19. juli i steder for den 20 juni som planlagt. “Jeg mener, det giver god mening at vente en smule længere. Forsigtighed nu kan redde mange tusinde liv senere.” sagde Boris Johnson igår på et pressemøde. Han forklarede at en måned ekstra med restriktionerne, giver befolkningen langt mere tid, til at nå lang i vaccinationaprogrammet, med flere vaccinerede står England altså stærkere, i kampen mod den indiske variant. 

Hele befolkningen modtager første stik inden 19. juli
Det forventes at to tredjedele af befolkningen har fået to stik om en måned. I England har man ydermere fremskyndet vaccinationerne af folk, ved at sætte tiden mellem første og andet stik ned fra tolv til otte uger. Boris Johnson har derudover en ambition om, at hele befolkningen har fået første stik, når landet genåbnes den 19. juli.

Først beskyttet efter andet stik
Ifølge den britiske regering står det nu klart for videnskaben, at man først er beskyttet mod den indiske Delta-variant af corona, når man har fået begge stik af vaccinen. I Storbritannien blev de i starten af april bekendte med den indiske variant, og i løbet af maj, har den fuldstændig fået overtaget i England. 96 procent af alle nye smittede er nu ramt af den indiske variant. 

 

Annonce