Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

EU-chef: Det var en flykapring

Europa

25/5/21 9:58

LTT

EU-chef Ursula von der Leyen slår fast at omdirigeringen af et fly var en flykapring og at præsident Lukasjenkos styre skal forstå alvoren.

I EU står der tre milliarder euro på en EU-konto, de penge venter på at blive overført til investeringer i Hviderusland. De penge kan Hviderusland for nu, skyde en hvid pil efter, indtil de bliver mere demokratiske ifølge Ursula von der Leyen, formand for EU-kommissionen  “Der er en investeringspakke på tre milliarder euro klar fra EU. Men den er udskudt og indefrosset, indtil Hviderusland bliver demokratisk”  sagde Ursula von der Leyen i Bruxelles på et topmøde i dag. Det skriver TV 2.

Stærkt fokus på kapringen
Søndag blev et fly omdirigeret af de hviderussiske myndigheder. Der var tale om et passagerfly fra Ryanair, som var på vej fra Grækenland til Litauen. I lufthavnen i Minsk blev en systemkritiker anholdt sammen med sin kæreste. Søndag omdirigerede hviderussiske myndigheder et passagerfly fra Ryanair på vej fra Grækenland til Litauen. I lufthavnen i Minsk blev en systemkritiker anholdt sammen med sin kæreste.“Vi vil have stærkt fokus på den fuldstændigt uacceptable kapring af et Ryanair-fly af hviderussiske myndigheder. Der kommer en meget stærk reaktion. For det er en helt afsindig opførsel” siger Ursula von der Leyen.

“Skal forstå at det her får alvorlige konsekvenser”
Aleksandr Lukasjenko, den hviderussiske præsident og hans regime skal forstå, at det her får alvorlige konsekvenser sig Ursula Von der Leyen. Derudover nævner hun de mulige sanktioner der kan ske mod individer og virksomheder som støtter Lukasjenkos styre. “Vi vil lægge presse på regimet, indtil regimet respekterer friheden for pressen, medierne og meninger” siger Ursula von der Leyen.

Omdirigeret som følge af en bombetrussel
Hviderusland har i dag mandag sagt at flyet blev omdirigeret som en følge af en bombetrussel fra den palæstinensiske bevægelse Hamas. Det er der ingen beviser eller bekræftelser på. Det skriver TV 2.

 

Annonce