Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

EU-coronapas kan sikre din sommerferie i udlandet

Europa

21/5/21 11:09

LTT

Der er nu indgået en foreløbig aftale om et coronapas - eller et såkaldt digitalt covid certifikat det blev forhandlere der repræsenterer EU-landene, EU-Kommissionen og EU-Parlamentet enige om torsdag. Det bekræfter EU-Parlamentets største gruppe, EPP, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Med det nye coronapas/covid certifikat kan det blive muligt at turismen åbner i 27 EU-lande. “Det er et vigtigt skridt i retning af at genstarte den frie bevægelighed i EU så sikkert som muligt og samtidig give klarhed og sikkerhed til vores borgere” siger sundhedskommissær Stella Kyriakides ifølge nyhedsbureauet AFP

 

Passet bliver en QR-kode

Passet bliver i form af en QR-kode, som man som turist enten kan medbringe på sin smartphone eller på papir. Den skal vise, om man er smittet med covid-19, tidligere har været smittet eller for nylig er testet negativ.

 

Afstår fra yderligere restriktioner

Derudover er EU-landene blevet enige om, at afstå fra yderligere restriktioner, i forbindelse med åbningen for turister, restriktioner som test- og karantænekrav, medmindre det anses for nødvendigt af hensyn til folkesundheden. 

“Den nuværende kompleksitet i rejserestriktioner i Europa er ganske enkelt uholdbar” siger Manfred Weber, der er formand for EPP til TV 2.

Ydermere siger han at denne aftale er et stort skridt for EU-borgere og virksomheder. “Jeg tror, at man kan begynde planlægning af ferien nu” siger det svenske parlamentsmedlem Tomas Tobé til nyhedsbureauet TT

 

Skal formelt godkendes

Aftalen blev torsdag indgået mellem EU-parlamentet og Portugal. Den skal dog formelt godkendes i paralemtet og af medlemslandene. Det ventes at passet kan tages i brug, i slutningen af juni. I første omgang vil passet kun gælde for EU. 

 

 

Annonce