Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

EU-dom åbner op for store kompensationer til danskere

Europa

09/4/21 8:26

Theis

Mange danskere kan se frem til kompensation.

Var det planen, at du skulle ud at rejse i 2019, men blev forhindret på grund af en stor strejke afholdt af SAS piloter? Så kan du muligvis se frem til et stor kompensation.

Hjemmesiden Flyhjaelp der hjælper danskere med at få kompensation for flyrejser der enten er aflyste eller forsinkede, fortæller nemlig, at en ny EU-dom nu åbner op for, at op mod 380.000 passagerer kan få kompensation.

Penge du afskrev for to år siden, kan du altså med stor sandsynlighed få tilbage, hvis du gør noget ud af det.

Blev du ramt af strejken tilbage i 2019, så kan du gå ind og tjekke Flyhjælp.dk, hvor de vil hjælpe dig med at skaffe din kompensation.

Derfor kan du få kompensation for strejken

Hvis en flyaflysning skyldes ‘ekstraordinære omstændigheder’ så bortfalder passagerernes rettigheder til at få kompensation. 

SAS mente således, at strejken ikke var inden for deres kontrol, og dermed en ‘ekstraordinær omstændighed’ og derfor kunne passagererne ikke få deres penge retur.

I marts faldt der dog i sagen, og meldingen fra EU vil skabe glæde hos op til 380.000 passagere.

EU mener nemlig, at der ikke var tale om en ‘ekstraordinær omstændighed’ og derfor faldt dommen på, at passagererne skal have krav på kompensation.

”En strejke organiseret af en fagforening for et luftfartsselskabs personale med henblik på bl.a. at opnå lønforhøjelser er ikke omfattet af begrebet »usædvanlig omstændighed«, der kan frigøre luftfartsselskabet fra dets forpligtelse til at betale kompensation for aflysning eller lang forsinkelse af de pågældende flyafgange.” lyder det fra EU-domstolen.

Du kan få hjælp  til kompensation i forbindelse med flyrejser her hos Flyhjaep.dk