Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Fly i Hviderusland: Trussel blev sendt efter tvangslanding

Europa

27/5/21 1:25

LTT

Hviderusland påstod, at de havde modtaget en bombetrussel, da de tvang et Ryanair-fly til jorden.

Dog er den føromtalte bombetrussel først blevet sendt, efter at flyet blev omdirigeret af hviderussiske kampfly. Det oplyser en schweizisk mailudbyder. Mailudbyderen Proton Technologies har undersøgt Hvideruslands påstand, om at den militante Hamas-bevægelse sendte en bombetrussel mod flyet, og at det var årsagen til, at det måtte omdirigeres. Men mailen er først sendt efter at Hviderusland afgav sin ordre til Ryanair-flyet.

Aktivist var ombord

Ryanair-flyet var søndag på vej fra Grækenland til Litauen, da to hviderussiske kampfly tvang det til at lande i Hvideruslands hovedstad, Minsk. På flyet var den hviderussiske aktivist Roman Protasevitj, som har været efterlyst af regeringen. Han blev anholdt, da flyet landede i Minsk. Derudover har Hamas har afvist af have kendskab til nogen bombetrussel. Forskningscenteret Dossier Center offentliggjorde onsdag en besked, der skulle være den påståede trussel fra Hamas.

Mail sendt 24 minutter efter
Nu fremgår det så, at den trussel der skulle stamme fra Hamas var sendt, 24 minutter efter, at de hviderussiske myndigheder advarede flyets besætning om, at der var en bombe om bord. Schweiziske Proton har ikke uddybet sine fund særligt, andet end at beskeden blev sendt efter ordren om omdirigering fra Hviderusland. “Vi har ikke set troværdige beviser for, at de hviderussiske påstande er sande” skriver selskabet i en udtalelse. EU's stats- og regeringsledere arbejder i øjeblikket på at ramme Hviderusland med nye sanktioner efter episoden. Det skriver TV 2.

 

Annonce