Første EU-land sikrer flokimmunitet mod Covid-19

Europa

25/5/21 6:19

LTT

Første land har opnået flokimmunitet. Med mere end 70 procent af den voksne befolkning helt eller delvist vaccineret, har Malta opnået flokimmunitet.

70 procent vaccineret
Når 70 procent af en befolkning har fået første stik med en covid-19 vaccine, opnår et land flokimmunitet. 70 procent af alle over 18 år har på Malta minimum fået det første stik mod covid-19. Det er dermed det første land i EU der har opnået flokimmunitet. “Vaccinerne administreres med en hastighed på én hvert femte sekund. 42 procent af den voksne befolkning har fået to vaccinestik” Det siger landets sundhedsminister, Chris Fearne, ifølge Reuters.

Normal hverdag igen
Flokimmunitet er en generel beskyttelse mod en sygdom, der opnås, når en tilstrækkelig stor del af befolkningen har antistoffer mod sygdommen. På Malta bor der omkring 500.000 personer. Med Maltas nye status kan de begynde at se frem mod en normal hverdag igen. 

Danmark er et stykke vej endnu fra flokimmunitet
I Danmark er vi stadig et stykke fra at opnå flokimmunitet. 2. pinsedag var omkring 1.870.000 danskere helt eller delvist vaccineret. Det svarer til at vi i Danmark har vaccineret 42 procent af befolkningen over 18 år. 

Annonce