Liz Truss har krav på næsten en million kroner om året resten af sit liv. Foto: Shutterstock
Liz Truss har krav på næsten en million kroner om året resten af sit liv. Foto: Shutterstock

Havde jobbet i 6 uger - nu kan hun få 1 mio. kroner om året

Europa

21/10/2022 15:07

Redaktionen

Flere opfordrer hende dog til at takke nej til pengene.

Efter blot 45 dage som premierminister for Storbritannien, valgte Liz Truss torsdag at fortælle, hun træder tilbage fra posten.

Men til trods for den korte tid som statsleder, har Truss alligevel krav på en årlig godtgørelse for at have bestredet embeddet.

Og det er ikke småpenge, vi taler om - faktisk har hun krav på 115.000 pund hvert år.

Det svarer til mere end 975.000 kroner.

Det skriver CNN.

Skal støtte tidligere premierministere

Baggrunden i den massive årlige udbetalelse skal findes i Public Duty Cost Allowances (PDCA), der blev indført i 1990.

Formålet er at støtte tidligere premierministre, der stadig er aktive i det offentlige liv.

Det er meningen, at støtten skal hjælpe tidligere premierministre udgifter til kontorer og ansatte, de selv skal betale for fremadrettet.

Ifølge den britiske regerings hjemmeside, vil udbetalingen svare til de faktisk udgifter, den tidligere premierminister måtte have, efter han eller hun træder tilbage fra posten, og pengene må ikke bruges privat eller i forbindelse med fremtidigt arbejde i parlementet.

Burde afvise det

Der er imidlertid en voldsom debat om, hvorvidt en premierminister med så kort en siddetid overhovedet bør få den støtte.

Oppositionen i Storbritannien argumenterer for eksempel for, at det vil være uetisk af Truss at tage imod støtten, når almindelige briter kæmper en kamp for at få enderne til at mødes i den private økonomi.

Det er da heller ikke, fordi Truss er i overhængende risiko for at lide økonomisk nød, hvis hun takker nej til støtten. Alt tyder nemlig på, at hun fortsætter som medlem af det britiske parlament, og det giver hende en årlig indtægt på 713.600 - før diverse tillæg og fradrag.

Mest Læste

Annonce