Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Her er de nyeste rejsevejledninger

Europa

14/6/21 8:59

Theis

Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut

Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 12. juni kl. 16.

Dagens opdatering betyder følgende ændringer i rejsevejledningerne:

Overblik over ændringer i rejsevejledninger gældende fra lørdag den 12. juni kl. 16:

Lande der ændres fra orange til gul: Cypern, Kroatien, Luxembourg og Schweiz

Lande der ændres fra gul til orange: Ingen

Lande der ændres til rød: Ingen

Regioner der ændres fra orange til gul i orange lande (lavrisikoregioner)

I Grækenland: Voreio Aigaio (bl.a. Chios, Lesbos og Samos), Notio Aigaio (bl.a. Kos, Naxos, Rhodos og Santorini) og Anatoliki Makedonia Thraki (bl.a. Thassos).

Regioner i der ændres fra gul til orange i orange lande: Ingen

Regioner der ændres fra gul til orange i gule lande (højrisikoregioner)

Schweiz: Appenzell Innerrhoden, Obwalden og Jura

Se et samlet kort over rejsevejledningerne for lande og regioner i EU og Schengenområdet. Der gælder særlige regler for bl.a. erhvervsrejsende, færdigvaccinerede og deres medrejsende børn samt tidligere smittede, som ikke frarådes at rejse til orange lande og regioner. Læs mere her om gode råd og regler ved rejser til udlandet.

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til lande med betydelige indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark, selvom landene opfylder kriterierne for lave smittetal. Inden for EU/Schengenområdet gælder dette for Finland, Island, Norge, Tjekkiet og Ungarn.

Nemmere at rejse på sommerferie

Fra den 26. juni bliver det nemmere at rejse i EU/Schengenområdet. Her træder fase 4 af den gradvise genåbning af rejseaktiviteter i kraft, hvor der overgås til en coronapas-baseret tilgang. Det betyder, at danske turister kan holde ferie i alle EU- og Schengenlande, hvis de er vaccinerede, tidligere smittede eller rejser på en negativ test, og at man kan komme retur til Danmark uden krav om isolation.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce