Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Her er de populære feriedestinationers restriktioner

Europa

11/5/21 9:46

LTT

Mange danskere drømmer om en ferie sydpå til sommer. Den 14. maj træder tredje fase af genåbning planen i kraft og det betyder at en række feriedestinationer kan tilgås uden et krav om karantæne når man vender hjem igen.

TV 2 har samlet et overblik over danskernes mest foretrukne rejsedestinationer og hvad man som turist kan forvente at møde, hvis man rejser afsted. Vær dog opmærksom på, at reglerne kan ændre sig løbende. 

Spanien: For at komme ind i Spanien, skal man kunne fremvise en negativ PCR-test som højst må være 72-timer gammel. Det gælder dog ikke for børn under seks år. Derudover skal indrejsende udfylde en formular med sundheds- og kontaktoplysninger inden afrejse. I Spanien er der forskellige regioner og restriktionerne varierer fra region til region. Strandene i Spanien er åbne, men adgangen er begrænset. Restauranter, barer og caféer er åbne, dog med begrænsede åbningstider. Butikker, teatre og biografer har åbnet med krav om afstand. I Valencia er der udgangsforbud fra klokken 24:00 til 06.00 og i Navarra og De Baleariske Øer er der udgangsforbud fra 23:00 - 06.00.

Italien: For at komme ind i Italien skal man kunne fremvise en negativ PCR-test eller en lyntest som højst må være 48 timer gammel. Det gælder ikke børn under to år. Alle rejsende skal registrere sig hos sundhedsmyndighederne ved ankomst. Lige nu skal man i karantæne i fem dage ved ankomst til Italien fra Danmark, og herefter få foretaget en coronatest. Dog kan karantæne kravet blive fjernet den 15. maj, hvis smitte tallet går i rigtige retning. Italien er inddelt i regioner og restriktionerne varierer fra region til region. Der er udgangsforbud i hele Italien fra klokken 22.00 - 05.00. I nogle af regionerne i Italien er restauranter og barer åbnet mellem 05.00 og 18.00, de hårdest ramte regioner tilbyder kun take away. Strandene er åbne med regionale restriktioner. 

Tyskland: For at komme ind i Tyskland skal man kunne fremvise en negativ test som højst må være 48 timer gammel. Hvis man kommer til landet i bil, kan man få foretaget testen i Tyskland og man skal kunne fremvise et negativt resultat senest 48 timer efter man er kørt ind i landet. Man skal melde sin ankomst til de lokale sundhedsmyndigheder. Der er et krav om ti dages karantæne for danskere der rejser til Tyskland. Denne karantæne kan forkortes med en negativ corona test på femte dagen. I Tyskland afhænger restriktionerne af, hvilken region man befinder sig i. Der er i hele landet udgangsforbud fra klokken 22.00 - 05.00. Man må dog gå eller løbe en tur alene fra klokken 22:00-24:00. Restauranter må holde åbent for udendørsservering i enkelte regioner og andre steder er der kun åbent for take away. 

Grækenland: Hvis man er vaccineret mod coronavirus kan man 14 dage efter sidste stik komme ind i landet, uden en negativ test. Er man ikke vaccineret er der krav om en negativ PCR-test, som højst må være 72 timer gammel. Det gælder ikke for børn under fem år. Man skal derudover melde sin ankomst til myndighederne. Der er kun åbnet for udendørsservering på restauranter, barer og caféer. Strandene er åbne som normalt. 

Norge: I Norge er der indrejseforbud, og inden danskere kan i skrivende stund komme ind i landet, med mindre man er bosat i Norge. 

Frankrig: For at komme ind i Frankrig skal man kunne fremvise en negativ PCR-test som højst må være 72 timer gammel. Det gælder dog ikke for børn under 11 år. Restauranter og barer i Frankrig holder lukket og der er et udgangsforbud i hele landet fra klokken 19:00 - 06:00. 

 

Annonce