Mette Frederiksen: Enighed om rammerne

Europa

25/5/21 8:39

LTT

Statsminister Mette Frederiksen (S) skriver i et opslag på Facebook, at der til topmødet i Bruxelles har været snakket om corona og i den forbindelse coronapas for EU-borgere, hvilket naturligvis ikke kommer som nogen overraskelse. Hun skriver at hun er meget lykkelig over, at man er nået til enighed om rammerne for det nye coronapas i Europa.

Mette Frederiksen fortæller ydermere at coronapasset forventes at blive vedtaget endeligt i juni og at det i juli skulle træde i kraft i EU. "Så er vi klar til at starte topmøde her i Bruxelles. På dagsordenen er selvfølgelig corona. Og her før topmødet kom en god nyhed om det europæiske coronapas. Der er nu enighed om rammerne for passet. Det er planen, at det vedtages endeligt i juni og træder i kraft den 1. juli." Skrev Mette Frederiksen på Facebook.

Skal gøre det lettere at passere landegrænser
Meningen med passet er at det skal bruges til at vise om man har modtaget en coronavaccine, om man tidligere har været smittet eller om man for nyligt er testet negativ for corona. Det er det pas, der skal gøre det lettere for turister at passere landegrænser i Europa.

“Vi har presset meget på fra dansk side”
Mette Frederiksen skriver videre i Facebook-opslaget "Vi har presset meget på fra dansk side af. Med passet skulle det gerne blive lettere at rejse, fordi EU-landene anerkender hinandens test, vaccinationsbeviser eller bevis for tidligere smitte. Det er til gavn for både danskere, der vil ud at rejse. Og for turister, der vil besøge vores skønne land henover sommeren.”

Afhænger af restriktioner i de enkelte lande
Det forventes altså at EU-borgere kan passere landegrænserne i EU-landene imellem til sommer. Det afhænger selvfølgelig af det enkeltes lands restriktioner, samt hvordan corona situationen er i de enkelte EU-lande.  

 

Annonce