Londons brandchef vil have et forbud mod engangsgrill. Foto: Shutterstock
Londons brandchef vil have et forbud mod engangsgrill. Foto: Shutterstock

Over 1000 brande på en uge - muligt forbud mod engangsgrill på vej

Europa

29/07/2022 11:41

J. Bøgen

Tårnhøj brandfare og historiske hedebølger giver brandfolk sved på panden.

8302 opkald på en uge og mere end 1100 brande.

Londons brandvæsen havde mere end almindeligt travlt i sidste uge. Normalt får de nemlig "kun" at få omkring 3200 opkald på syv dage.

Årsagen til den ekstraordinært travle juli-uge var, at de britiske øer satte varmerekord med 40,3 grader og samtidig var plaget af talrige naturbrande på grund af den knastørre natur.

Faktisk blev tirsdag d. 19. juli den travleste dag for brandvæsnet i den engelske hovedstad siden Anden Verdenskrig, hvor også 16 huse i den østlige del af London blev opslugt af flammerne.

Og nu er det på tide at sætte en stopper for en af de største brandfarer her i sommermånederne. Det kræver brandchef Andy Roe, der vil have de populære engangsgrill gjort ulovlige.

Det skriver The Daily Mail.

Skødesløse og uansvarlige

Brandchefen raser mod de britiske indbyggere, da de, ifølge Roe, opførte sig "skødesløst og uansvarligt" i både parker og andre tørre områder. Til trods for, at der var udsendt en advarsel om brandrisiko.

For eksempel måtte brandvæsnet i London rykke ud og forhindre en alvorlig brand så sent som lørdag d. 23. juli - og synderen her var netop en engangsgrill.

"Sidste uge er endnu et eksempel på, hvordan vi i stigende grad bliver udfordret af nye ekstreme vejrforhold, i takt med at vores klima ændrer sig, og vi samtidig udvikler langsigtede strategier til at håndtere flere hændelser som denne i fremtiden," siger han til den britiske avis.

Supermarkeder fører an

Selvom et reelt forbud endnu ikke er blevet stablet på benene, så har flere supermarkedskæder valgt at følge Andy Roes opfordring.

Kæderne Waitrose og Aldi har således fjernet de populære engangsgrill fra hylderne med henvisning til produktets skadelige virkning på miljø og dyreliv.

Og det kan måske være en god ide at indføre det ønskede forbud. Den kommende uge stiger temperaturerne nemlig igen i den britiske hovedstad, og fra d. 8. august må briterne igen døje med temperaturer over 30 grader ifølge hjemmesiden weatheronline.co.uk.

Briterne behøver ikke pakke solcremen væk endnu. Foto: Screendump, weather.co.uk, fredag d. 29. juli kl. 11.38

Mest Læste

Annonce