Peter Skaarup har meldt sig ind i Danmarksdemokraterne. Foto: Screendump, Facebook
Peter Skaarup har meldt sig ind i Danmarksdemokraterne. Foto: Screendump, Facebook

Nu er Danmarksdemokraterne kommet i Folketinget

Politik

29/07/2022 08:45

Jens Asbjørn Bøgen

Inger Støjbergs nye parti er kommet i Folketinget, inden partiet overhovedet har med i et valg.

Når Folketinget samles igen efter sommerferien, bliver det med et nyt parti repræsenteret: Danmarksdemokraterne.

Den tidligere gruppeformand og retsordfører i Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, har nemlig meldt sig ind i Inger Støjbergs nye parti, og dermed får Danmarksdemokraterne nu et mandat uden overhovedet at have været stillet op til et valg.

Skaarup bekræfter det selv i en video på sin facebookprofil, hvor han sammen med Inger Støjberg præsenterer sit medlemskab af det nye parti.

Peter Skaarup nåede at være medlem af Dansk Folkeparti i 27 år.

Vil fokusere på retspolitikken

I betragtning af, at Skaarup har været retsordfører for Dansk Folkeparti, er det måske ikke så overraskende, at netop retspolitikken er noget af det, Danmarksdemokraternes nye medlem vil have fokus på.

"Vi har for lidt lov og orden og for korte straffe for kriminalitet i Danmark. Så det er en af de ting, jeg vil arbejde for på Christiansborg forhåbentligt i de kommende år," siger han til TV 2.

I løbet af sommeren har 10 folketingsmedlemmer meldt sig ud af Dansk Folkeparti, men Peter Skaarup er den første, der tager springet og melder sig ind i Danmarksdemokraterne.

Det er dog ikke utænkeligt, at flere følger trop, da andre udmeldte også har vist interesse for Inger Støjbergs ny projekt.

Mest Læste

Annonce