Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Rejserestriktionerne lempes markant

Europa

18/6/21 6:18

LTT

EU-borgere skal ikke længere gå i isolation, når de kommer til Danmark.

Fra den 26. juni kan danskerne frit rejse i hele EU, uden at skulle fremvise en test før hjemrejse, derudover skal danskere heller ikke gå i isolation, når de kommer hjem til Danmark. Den eneste restriktion der forbliver er fremvisning af et gyldig coronapas. Det er en aftale som alle Folketingets partier er blevet enige om, pånær Nye Borgerlige, der ikke deltager i genåbningsforhandlingerne. Jeppe Kofoed, Udenrigsminister (S) siger til TV 2 :”Det vil gøre en kæmpe forskel for danskerne, der nu kan rejse trygt, sikkert og frit i Europa.” 

Indrejserestriktioner lempes også
Udover at restriktioner lempes for de danskere der rejser til udlandet, lempes også indrejserestriktionerne, det betyder at EU-borgere ikke længere skal gå i isolation ved indrejse i Danmark, de skal blot fremvise et gyldigt coronapas.

Fælles indrejserestriktioner og et fælles coronpas
Med lempelsen af restriktionerne ændres farvekortet. Det betyder at de lande der før var gule, nu er blevet grønne. Det er en del af en aftale EU’s medlemslande tidligere har indgået, om at lave fælles indrejserestriktioner og et fælles EU-coronapas. Den grønne farve i rejsevejledninger genindføres for EU- og Schengenlande. De lande med farven orange får den 26. juni farven gul.

Bekymret for at det kan komme til at gå for stærkt
Det er dog ikke alle, der er lige positive omkring de nye ændringer. Professor i immunologi på Københavns Universitet Jan Pravsgaard er nervøs for udsigten til flere turister i Danmark, til TV 2 siger han: “Lige nu kan vi godt følge med, men jeg er bekymret for, at det kan komme til at gå for stærkt, hvis alt for mange turister lidt for frit kommer ind i landet - coronapas eller ej - og bærer smitten med sig. Et coronapas og en vaccination er nemlig ikke en garanti for, at man ikke er smittet.” Han mener, vi er midt i et kapløb, der handler om, hvor hurtigt vi kan nå at få rullet vaccinerne ud i forhold til, hvornår vi begynder at få samfundssmitte i Danmark med den frygtede Delta-variant. Statens Serum Institut har oplyst, at den indiske mutation formentlig vil blive den dominerende coronavirus i Danmark, og at det kun er et spørgsmål om hvornår den får overtaget i Danmark.

Annonce