Foto: Screenshot, @lachainemeteo / Twitter
Foto: Screenshot, @lachainemeteo / Twitter

Rekord slået 2 gange på få dage: Europas største hagl er fundet

Europa

27/07/2023 22:37

J. Bøgen

Den tidligere rekord blev sat mandag.

Sommeren 2023 vil gå over i historien - desværre på grund af nogle ret så uheldige ting.

De sidste par måneder har nemlig budt på en række rekorder, blandt andet den højest målte temperatur nogensinde i Middelhavet, den muligvis højeste havtemperatur målt nogensinde (ud for Florida, næsten 40 grader), en vild tørkeperiode i Danmark og ufatteligt mange naturbrande og direkte farlige temperaturer i Syderuopa.

Og nu kan vi så skrive endnu en rekord på listen.

Det nordlige Italien er blevet ramt af voldsomme storme med tilhørende haglvejr flere gange i løbet af bare den sidste uge, og et af de hagl skiller sig ud fra mængden: Det er nemlig det største hagl, der nogensinde er fotograferet i Europa.

Artiklen fortsætter under opslaget.

Slår få dage gammel rekord

Med en utrolig diameter på hele 19 centimeter er det famøse hagl mærkebart større end den sidste rekordholder, som faktisk blev fundet så sent som mandag.

Der blev der fundet et hagl på 16 centimeter i diameter, men det nye hagl slår altså den rekord med 3 centimeter - næsten 20 procent.

Det er Det Europæiske Laboratorium for Kraftige Storme, der arbejder med voldsomt vejr i Europa, der har kåret den nye rekordholder.

Efter en grundig gennemgang af rapporterne og billederne er vores specialister kommet frem til, at diameteren på dette hagl kan bekræftes som 19 centimeter," skriver laboratoriet om fundet.

Den nye Europarekord bevæger sig da også tæt på verdensrekorden, som blev fundet i USA i 2010. Her faldt man nemlig over et hagl på hele 20 centimeter i diameter.

Mest Læste

Annonce