Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Rusland affyrer skud mod britisk krigsskib

Europa

23/6/21 12:07

LTT

Ifølge Rusland sejlede den britiske destroyer "Defender" tre kilometer ind i russisk farvand ved den omstridte Krim-halvø.

Der er blever affyret varselsskud mod den britiske destroyer HMS Defender i Sortehavet ved halvøen Krim. Skuddene kommer fra en russisk patruljebåd. Det bekræfter det russiske forsvarsministerium over for nyhedsbureauet Interfax.

Nægtede at følge advarslerne
Nyhedsmediet Bloomberg skriver at et russisk Su-24 kampfly har kastet fire bomber i vandet, i nærheden af den rute destroyeren fra den britiske blåde fulgte. Det er ifølge det russiske forsvarsministerium sket, da det britiske fartøj nægtede af følge de advarsler de har fået fra russerne vi radio. Den britiske destroyer havde sejlet op til tre kilometer ind på russisk territorialfarvand, båden forlod kort tid farvandet oplyser de russiske myndigheder. Rusland annekterede Krim-halvøen i Sortehavet fra Ukraine i 2014, og de betragter nu halvøen som russisk territorium. Det vil hverken Storbritannien eller de øvrige vestlige lande anerkende, at Krim er en del af Rusland.

 

Annonce