Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Schweiz nægter at godkende populær coronavaccine: 'Det er for usikkert'

Europa

04/2/21 9:16

Theis

Schweiz har overrasket ved ikke at godkende den populære vaccine.

Schweiz er dermed det eneste land i Europa, som ikke har valgt at godkende vaccinen, der kommer fra Oxford Vaccine Group. 

De mener, at der ikke er nok data til rådighed.

Det kommer dog som en stor overraskelse, da mange havde forventet, at Schweiz ville godkende vaccinen. 

Det skriver Express.

"Vaccinen fra AstraZeneca havde ikke tilstrækkelige mængder data til rådighed, hvorfor man valgte ikke at godkende vaccinen. Vi manglede data, der viser sikkerhed, kvalitet og effektivitet," kommer det fra SwissMedic. 

Schweiz har dermed valgt at gå mod strømmen, da alle andre har godkendt ovennævnte vaccine. 

Sideløbende med dette, er der dog flere lande i Europa, som ikke vil give vaccinen til ældre mennesker. Dette gælder Tyskland, Portugal, Italien, Frankrig og Polen. 

I Schweiz har man dog allerede godkendt vaccinerne fra BioNTech/Pfizer samt Moderne, hvilket er de samme vacciner, man har godkendt til brug i Danmark. 

Schweiz er dog ikke ene om at forholde sig kritisk overfor AstraZeneca-vaccinen. Det har fået Andrew Pollard, direktør for Oxford Vaccine, til at forsikre om, at man roligt kan vaccinere ældre mennesker. 

"Det er vigtigt at pointere, at European Medicines Agency har godkendt vaccinen. Det gælder alle aldre og det gælder alle lande i Europa. Det er dog op til landet selv at bestemme, hvad de gør med den data, som de har til rådighed," siger Andrew Pollard.