Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sommerferien er reddet

Europa

22/6/21 10:26

LTT

På dagens pressemøde har udenrigsministeriet en god nyhed til alle rejselystne danskere: “Ferien er reddet”.

Fase fire træder i kraft nu på lørdag klokken 16. Det betyder at danskerne frit kan rejse på feriei EU-lande og Schengenlandene. Det oplyser direktør for Organisation og Borgerservice i udenrisministeriet, Erik Brøgger Rasmussen på dagens pressemøde. “Hvis du rejser i EU og inden for Schengen, så skal du ikke længere være så bekymret for, om du kan komme tilbage til Danmark igen. Der er ingen isolationskrav fra på lørdag klokken 16. Man kan højst blive bedt om at tage en test.” siger han.

Mange henvendelser om rejse til Holland
Hos Udenrigsministeriet har de fået mange henvendelser fra folk omkring, hvorvidt de kan rejse til Holland på lørdag og se EM-kampen mellem Danmark og Wales. Ifølge udenrigsministeriet kan det godt lade sig gøre, men de oplyser dog, at det ikke er uden problemer, da Holland betragter Danmark som et højrisikio land i øjeblikket, i forhold til Covid-19. “Der er tre krav, hvis man vil ind. Man skal komme med en pcr-test, der er maks. 72 timer gammel. Man skal gå i isolation op til ti dage, men hvis man kan fremvise negativ test inden for fem dage, må man gå fri. Og så skal man medbringe det, der hedder en karantæneattest. Her skal man skrive, hvor man vil holde sin karantæne.” siger Erik Brøgger Rasmussen på dagens pressemøde. 

Man kan dog slippe for karantæne:
“Hvis man kun er i Nederlandene i 12 timer, er man undtaget for isolation. Det burde teknisk set være muligt at komme ind, få en kviktest, se fodboldkampen og komme tilbage igen. Man skal dog planlægge meget omhyggeligt.” siger Erik Brøgger Rasmussen på dagens pressemøde. 

"Det meste går den rigtige vej"
På dagens møde blev den indiske delta-variant italesat. Styrelsens for Patientsikkerhed sagde på pressemødet: “Det meste går den rigtige vej. De daglige smittetal er lave. Positivprocenten er også faldende, og ingen kommuner eller sogne er nedlukket, lød det fra Anette Lykke Petri, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed.”
Men vi er bekymret for Delta-varianten. Den udgør 5,5 procent af samtlige sekventerede prøver. I absolutte tal er der tale om 235 tilfælde. Den er mere smitsom end den britiske variant. Vi forventer derfor, at den også på sigt vil blive den dominerende variant i Danmark.”

Annonce