Foto: Pul Pervoho/Telegram
Foto: Pul Pervoho/Telegram

Sygdomsrygterne eksploderer - og denne gang handler det ikke om Putin

Europa

16/05/2023 08:58

J. Bøgen

Er Europas sidste diktator dødeligt syg?

Store dele af 2022 var præget af rygter og spekulationer om, hvorvidt Ruslands Præsident, Vladimir Putin, er dødeligt syg, og hvad han i så fald fejler.

Men nu skriver vi 2023, og sygdomsrygterne er i stedet begyndt at rette sig mod en af Putins nære allierede - manden, der har kaldt sig selv "Europas sidste diktator".

Belarus' leder, Alexander Lukasjenko, har nemlig kun vist sig meget sporadisk på det seneste, og mandag dukkede der et billede op, som for alvor har fået rygterne til at bryde ud i lys lue.

Godt nok kan man på billedet se, at Lukasjenko er i live og stiller op til interview, men det er hans venstre hånd, der for alvor har fanget internettets opmærksomhed.

Den ser nemlig ud til at være bundet ind i en bandage. Det skriver netmediet 180grader.dk på baggrund af et Ritzau-telegram.

Oppositionen gør klar

Oppositionslederen i Belarus, Svetlana Tikhanovskaja, som lever i eksil i Litauen, var mandag ude og bede sin tilhængere om at hodle sig klar til at gribe enhver chance, der måtte opstå, for at ændre deres land til et reelt demokrati.

"Der har været mange rygter om Lukasjenkos helbred. For os betyder det kun en ting: Vi bør være parate til ethvert scenarie. At forvandle Belarus til et demokrati og forhindre russisk indblanding. Vi må have det internationale samfund til at handle proaktivt og hurtigt," siger hun ifølge Ritzau.

Men tilbage til på Lukasjenkos venstre hånd, for hvis det faktisk er tegn på, at den belarusiske leder er syg, hvad fejler han så?

Teorierne er mange, men blandt oppositionen i landet er virker der til at være størst tro på, at Lukasjenko lider af hjertemuskelbetændelse. Det er typisk en immunreaktion på en virusinfektion, og blandt symptomer kan nævnes træthed, åndenød, hjertebanken og brystsmerter.

Mest Læste

Annonce