Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Uhørt i EU-parlamentet: Greta Thunberg sendte 2 langemænd afsted mod 'taberne'

Europa

14/07/2023 09:01

J. Bøgen

Hvad synes du om hendes gestus?

Udtryk for glæde kan se meget forskellige ud. Klimaaktivisten Greta Thunberg gør det på sin helt egen måde: Hun strækker simpelthen begge langefingre ud og ser ud til at glæde sig lystigt.

Den kuriose scene udspillede sig onsdag i EU-parlamentet i Strasbourg.

Modtagerne var det konservative Europæiske Folkeparti (EVP) og deres tilhængere. De modsatte sig nemlig et lovforslag om "genopretning af naturen".

Thunberg var rejst til Strasbourg for at støtte EU's initiativ. Til sidst med succes. Flertallet af parlamentsmedlemmerne gav deres samtykke og kom dermed et skridt tættere på gennemførelsen af lovforslaget.

Og det var altså i denne sammenhæng, Thunberg ikke kunne lade være med at vise sin (skadefro) glæde rettet mod de, der havde stemt imod forslaget.

Artiklen fortsætter under opslaget.

Deadline 2030

Lovforslaget vækker utilfredshed blandt landmændene i Europa, da det omfatter planer om at indføre renatureringsforanstaltninger for mindst 20 procent af al jord- og havområde i EU inden 2030. Det vil for eksempel være at erstattet landbrugsjord med genskabelse af vandløb og moser eller anlæggelse af flere blomsterstriber til bier og sommerfugle.

Europæiske landbrugsorganisationer protesterede mod loven i løbet af denne uge, og nogle landmænd tog endda med deres traktorer til Strasbourg for at udtrykke deres utilfredshed.

Det er endnu ikke klart, hvordan de enkelte punkter i lovforslaget vil blive udformet og anvendt. Først skal forslaget præsenteres for Det Europæiske Råd og derefter forhandles om den endelige lovgivningstekst.

Kilde: Tag24

Mest Læste

Annonce