Eva Kjer aflyser rejse: Skal stå til rådighed for Løkke

Ministeren aflyser rejse til Saudi-Arabien, der skulle finde sted samtidig med afstemning om mistillidsvotum.

Et flertal i Folketinget udtrykker mistillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), og den dramatiske udvikling omkring landbrugspakken får nu konkret betydning for ministerens kalender. 

Torsdag aflyser hun et besøg i Saudi-Arabien. Dermed er hun ikke udenlands, når et flertal i Folketinget onsdag i næste uge ventes at stemme for et mistillidsvotum til hende.

Se flere historier om regeringskrisen her

Vi samler historierne om regeringskrisen på denne side. 

I stedet bliver det erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V), der tager med kronprinseparret på erhvervsfremstød til Saudi-Arabien på søndag. 

- Miljø- og fødevareministeren er forhindret, da hun skal være til rådighed i forhandlingerne om en tillægsaftale til fødevare- og landbrugspakken, oplyser Erhvervs- og Vækstministeriet i en pressemeddelelse. 

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har indledt en møderække med de øvrige borgerlige partiledere, hvor blå blok skal forsøge at nå til enighed om en tillægsaftale med grønne elementer til landbrugspakken.

Samtidig skal møderne klinke skårene og genoprette tilliden internt hos de borgerlige.

Rejsen til Saudi-Arabien er planlagt fra 28. februar til 3. marts. Dermed ville Eva Kjer Hansen, hvis hun som planlagt var taget med, have risikeret at blive væltet som minister midt under turen.

Onsdag kan Folketinget nemlig ende med at skulle stemme om et mistillidsvotum til hende. Det er rød blok, der torsdag har fremsat forslaget om mistillidsvotum.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, har torsdag gentaget, at han fortsat har mistillid til ministeren og vil stemme ja til et mistillidsvotum i folketingssalen, hvis det kommer så langt.

De Konservative har mistet tilliden til Eva Kjer Hansen, fordi partiet mener, at hun har fremlagt misvisende beregninger bag landbrugspakken. 

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen skulle i forvejen deltage i den sidste del af erhvervsfremstødet, som slutter i Qatar.

/ritzau/

 

 

Emneord: Eva Kjer Hansen, Regeringskrise
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også