Yann Arthus-Bertrands billede til verdensmål 2: ’Stop sult’ fra bogen 2030 NOW

FN’s Verdensmål kommer på plakaten i 2.400 danske uddannelsesinstitutioner

Takket være et partnerskab med en række virksomheder, organisationer og fonde kommer en plakatudstilling om FN’s 17 Verdensmål i disse dage ud til 2.400 danske skoler og gymnasier. Det er virksomheden Life Exhibitions, som står bag projektet, og med udstillingen følger en digital læringsplatform samt tilbud om foredrag på skolerne

I løbet af de kommende uger vil samtlige danske grundskoler, efterskoler, erhvervsskoler og gymnasier have modtaget et sæt udstillingsplakater med FN’s 17 Verdensmål. 

Uddannelsesprojektet, 2030 NOW – Verdensmål på plakaten, udspringer af bogen 2030 NOW, som er en grundig og populært skrevet gennemgang af FN’s Verdensmål og med illustrationer af den verdensberømte fotograf Yann Arthus-Bertrand. Bogens forfatter er journalist og redaktør Susanne Sayers.

De 17 plakater, som nu rammer samtlige landets skoler, bringer hvert et af bogens flotte billeder samt en tekst om det pågældende mål. Idéen er, at plakaterne skal op og hænge på skolerne og indgå i undervisning om Verdensmålene.

Det er den publicistiske virksomhed Life Exhibitions, som står bag både bogen og plakatudstillingen. Til at understøtte undervisningen på uddannelsesinstitutionerne leveres en digital læringsplatform fra EdTech virksomheden CanopyLAB, hvor der findes kursusforløb og materialesamlinger for hvert af de 17 Verdensmål samt forum for diskussioner og opgaveløsning.

Skolerne har også mulighed for at få besøg af en Storyteller fra den humanitære organisation CARE, som bl.a. kan fortælle om, hvordan Care hjælper de mennesker rundt omkring i verden, som er hårdest ramt af klimaforandringer

”Vi er utrolig glade og stolte over det samarbejde, vi har fået skabt med vores kreds af partnere. Uden dem og deres generøse engagement var dette undervisningsprojekt aldrig blevet til noget. Det viser samtidigt skoleeleverne, at Verdensmålene er Fælles Mål og noget som alle skal stå sammen om, hvis det skal lykkes at opfylde dem,” siger Søren Rud, som er partner i Life Exhibitions, der tidligere har stået bag plakat- og undervisningsprojektet Styr på klimaet, som også kom ud til l samtlige landets skoler.

”Vi har allerede fået en række positive tilbagemeldinger fra nogle af de første skoler, som har modtaget vores plakatudstilling, og de udtrykker alle deres begejstring for projektet. Og hvis der skulle være enkelte smuttere imellem, og der er skoler, som ikke har modtaget plakatudstillingen, når ugen er omme, så må de endelig henvende sig til os,” siger Life Exhibitions anden partner Stine Trier Norden til POV DenOffentlige.dk 

Life Exhibitions har eksisteret i 20 år og har bl.a. stået bag en række store udendørs fotoudstillinger, bøger og kampagner om klima og natur. Blandt projekterne kan nævnes Jorden set fra Himmelen, 100 Steder at huske før de forsvinder, Danmark Dejligst og Københavnergrøn. 

2030NOW – Verdensmål på plakaten er kommet til verden med støtte fra private virksomheder, fonde, organisationer, en videregående uddannelsesinstitution og en tænketank, herunder Stop Spild Af Mad, CanopyLAB, Salling Group, Lærerstandens Brandforsikring, , Microsoft Development Copenhagen, Tænketanket DEA, Poul Due Jensen Foundation, Grundfos Foundation, Dansk Energi, Fagbevægelsens Hovedorganisation, Danmarks Tekniske Universitet – DTU, Tuborgfondet, CARE Danmark, UNESCO Danmark, Dansk Flygtningehjælp og Pension Danmark. 

Alle partnerne har hver støttet et eller flere af verdensmålene og har deres navn på den pågældende plakat. Det er transportfirmaet Bring,der som deres støtte til projektet bringer plakatudstillinger ud til landet 2.400 uddannelsesinstitutioner. 

Henvendelse om verdensmålsplakaterne kan ske til Stine Norden på [email protected].

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.