FOA
-
Når man tjener penge på velfærd: Private bliver urimeligt stigmatiseret
Mette Frederiksen stigmatiserer fagprofessionelle i en hel sektor ved at drage paralleller mellem salg af vaskepulver og anbragte børn. Debatten om velfærd, penge og profit er mere nuanceret end som så, og hvad er egentlig problemet med at tjene på velfærd, hvis man leverer den rigtige kvalitet?
-
Begrænsning af profitten på velfærd er sund fornuft
- I en årrække har vi været vidner til, hvordan konkurs på konkurs har sendt opgaver retur til det offentlige, bragt de ansatte i en økonomisk klemme og medført utryghed hos de borgere, der er afhængige af hjælpen, skriver FOAs formand og næstformand i et svar på indlæg fra Dansk Erhverv.
-
Dennis K og Karen Stæhr: OPS handler om mest muligt velfærd for pengene
”Hvor meget må man tjene på velfærd,” spørger Steen Houmark på DenOffentlige.dk, og giver dermed bolden op til en tiltrængt og nødvendig debat om udviklingen af den danske velfærd, skriver Stæhr og Kristensen i og svarer på Houmarks kommentar.
-
Svar til FOA: Lad os sænke de ideologiske OPS-parader
Bundlinjerne er forskellige - men vores indstilling bør være den samme, når en krone “forsvinder” i den offentlige, private eller civilsamfundssektoren. Ellers udhuler vi vores grundlag for velfærd, skriver Steen Houmark i svar til Dennis Kristensen og Karen Stæhr.
-
Dansk Erhverv: Drop den ideologiske OPS-debat
Når Dennis Kristensen og Karen Stæhr ideologisk går efter én ejerskabsform frem for en anden, mister debatten fokus på det centrale: nemlig hvordan vi får kvalitet, effekt og mest mulig velfærd for pengene på socialområdet, skriver markedsdirektør i Dansk Erhverv.