Foto: Shutterstock

Fødevare tilbagekaldes: Fyldt med kræftfremkaldende pesticider

Fødevarestyrelsen har advaret om en fødevare, der tilbagekaldes, da den er fyldt med skadelige pesticider, der kan være kræftfremkaldende.

Mere specifikt, er der tale om to typer økologisk knækbrød fra Sigdal. Det ene af dem har navnet 'Sigdal økologisk multikerne knækbrød', mens det andet hedder 'Sigdal økologisk fuldkorn & spelt knækbrød'.

Begge typer knækbrød er blevet solgt i supermarkeder hele landet over. De er nemlig blevet solgt i både MENY, SPAR, Letkøb, Min Købmand, Løvbjerg samt enkelte butikker, der ikke er en del af Dagrofa-kæden, som er tilfældet for de førnævnte butikker. 

I begge typer knækbrød, der ifølge Fødevarestyrelsen bliver tilbagekaldt af Dagrofa ApS, er der gjort brug af sesamfrø, der har et for højt indhold af pesticidet Ethylenoxid. 

Det er et meget farligt pesticid, der af denne grund også er ulovligt i EU. Det skyldes, at det er et pesticid, der er både kræftfremkaldende og kan påvirke evnen til at få børn. 

Fødevarestyrelsen skriver desuden, at der på basis af DTU Fødevareinstituttets generelle vurdering af ethylenoxid, ikke er mulighed for at udelukke, at der kan være en sundhedsmæssig risiko forbundet med at spise det. 

Af denne grund råder Fødevarestyrelsen også forbruger, der har købt et eller begge produkter til at levere dem tilbage til de butikker, hvor de er blevet købt. Er det ikke muligt, skal man i stedet kassere dem.

Det oplyser Fødevarestyrelsen om i en pressemeddelelse

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også