Førstegangsvælgere frastødes af politikernes tone

»Nej, der er rigtig mange ting, du ikke forstår.« Sådan lød den skarpe kommentar fra Lars Løkke Rasmussen (V), da han tørnede sammen med Helle Thorning-Schmidt (S) i DR’s tv-duel i søndags. Thorning afbrød gentagne gange Løkke, og igen og igen angreb de hinandens svage punkter.

Men noget tyder på, at de to statsministerkandidater ikke har taget førstegangsvælgerne i ed, skriver metroxpress. I hvert fald mener hele 47 procent af dem, at tonen i den politiske debat er dårlig, mens kun 17 procent mener, den er god. Samtidig siger 65 procent af førstegangsvælgerne, at der er for meget ‘mudderkastning i den politiske debat’. Det viser en måling, som YouGov har foretaget for metroxpress.

»Danskerne er trætte af, at politik er blevet et slagsmål om at mistænkeliggøre modparten. Det viser flere undersøgelse,« siger Christian Kock, professor i retorik ved Københavns Universitet.

Lektor Johannes Andersen, som forsker i unge og demokrati ved Aalborg Universitet, hæfter sig ved, at tonen er særlig grim på den politiske midte:

»Det frastøder førstegangsvælgere, som i stedet søger mod partier som Alternativet, Liberal Alliance og Enhedslisten, som har en anden måde at debattere på. Samtidig vil disse partier noget helt andet end S og V, hvor forskellene i politikken er så små, at Thorning og Løkke i stedet slås om at fremstå mest troværdig,« siger han til metroxpress.

 

 

 

Emneord: Førstegangsvælgere, FV2015, Vælgere
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 17.06.15 Politik
  Sundhedsudgifter løber løbsk for 1,2 mia. kr

  Sundhedsområdet står til at blive den store vinder efter valget. Men det skal gå hånd i hånd med bedre styring, siger rådmand Jette Skive, der vil have et opgør med kommunernes manglende mulighed for at styre økonomien på sundhedsområdet.

 • 15.06.15 Politik
  Danmark i balance – Husk fundamentet

  Det nordjyske Kommunekontaktråd, KKR Nordjylland, har sendt et åbent brev til de nordjyske folketingspolitikere. "Husk fundamentet" lyder budskabet.

 • 12.06.15 Politik
  Verdens vådeste valgmøde i Greve Svømmehal

  Tirsdag den 16. juni kan du møde de lokale toppolitikere til en sund, skarp og sjov debat i Greve Svømmehal. Alle er meget velkomne, og der er gratis adgang.

 • 04.06.15 Politik
  Dårligt arbejdsmiljø koster samfundet over 60 mia. om året

  60-80 mia. kr. – eller mindst halvanden Storebæltsbro i nutidskroner. Hvert år. Så meget koster dårligt arbejdsmiljø samfundet. Det anslår FTF og LO på baggrund af tal fra EU-kommissionen. Politikerne må forholde sig til det store beløb i valgkampen, mener de to hovedorganisationer.

 • 28.05.15 Politik
  Valgkampen flyver ind til Folkemødet

  Folkemødet sætter i samarbejde med Danish Air Transport alle sejl til for at få bragt selve valgkampen til Bornholm – og tilbyder at skræddersy afgange til folketingskandidaterne og politiske journalister fra hele landet